to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 29.11.2021

Κοινωνία

Εγκατάλειψη βρέφους: Βίντεο «δείχνει» άνδρα να αφήνει το καροτσάκι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Τι δήλωσαν η γυναίκα που εντόπισε το 1,5 έτους κοριτσάκι και ο φύλακας του μουσείου που βρισκόταν σε υπηρεσία


Σε έναν άνδρα, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που έφερε στο φως το Dnews να κινείται με το καροτσάκι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στρέφονται οι έρευνες των αρχών στην υπόθεση της εγκατάλειψης βρέφους χθες Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.

Στο βίντεο, ο άγνωστος άνδρας εμφανίζεται να σπρώχνει το καροτσάκι με το 1,5 ετών κοριτσάκι από το δεξί πεζοδρόμιο της Πατησίων στο ρεύμα προς τη Λ. Αλεξάνδρας και να στρίβει προς το Μουσείο. Ο άγνωστος φορά κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκούς γιακάδες.

«Μακάρι να ήμουν νεότερη να το υιοθετούσα»
Για το θλιβερό περιστατικό της εγκατάλειψης του βρέφους μίλησε στο OPEN TV η γυναίκα που εντόπισε το κοριτσάκι μόνο του μέσα στο καροτσάκι.

«Μακάρι να ήμουν 50 ετών να μπορούσα να το υιοθετήσω, αυτό σκέφτηκα όταν το είδα. Ήταν ένα γλυκύτατο και πανέξυπνο παιδί, χρονιάτικο και όχι δύο ετών. Αν δεν έβρισκα εγώ το παιδί θα μπορούσε να το είχε βρει κάποιος κακός άνθρωπος και τώρα θα ήταν στο Amber Alert. Ήταν πολύ φυσιολογικό παιδάκι, περιποιημένο και καθαρό», σημείωσε η γυναίκα.

Ο φύλακας του μουσείου, ο οποίος βρισκόταν σε υπηρεσία την ώρα που εντοπίστηκε το εγκαταλειμμένο βρέφος μίλησε στο OPEN TV.

«Δεν ήταν ακριβώς μπροστά στο μουσείο, ήταν στο χώρο ανάμεσα στο μουσείο μέσα στα δέντρα. Το βρήκε παρατημένο η κυρία που έρχεται κάθε μέρα εκεί γιατί έχει σκυλάκια. Πέρασε και το είδε» ανέφερε.

«Ήταν λίγο πιο πέρα, δηλαδή παρόλο που κυκλοφορεί κόσμος εκείνη την ώρα και έρχονται υπάλληλοι που πιάνουν δουλειά, δεν το είδε κανείς. Προφανώς, το μωρό δε θα ήταν εκεί πάνω από πέντε ή δέκα λεπτά. Το παιδί δεν είχε κάτι εμφανές, περιποιημένο ήταν με το μπουφανάκι του, με τα καθαρά παπουτσάκια του και είχε και μία σακούλα με πάνες από κάτω. Οι αστυνομικοί που τα έψαξαν όλα δεν βρήκαν χαρτιά. Οι συνάδελφοι το έφεραν προς το μουσείο για να μην είναι μόνο του εκεί κάτω και εγώ πήρα την Αστυνομία εκείνη την ώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)