to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 17.05.2017

Κοινωνία

Εγκαίνια της Πτέρυγας Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ» παρουσία Πολάκη

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 εγκαινιάζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η Πτέρυγα Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Π. Πολάκη.


 Στην τελετή των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου θα παραβρεθούν μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Η ανακατασκευή της πτέρυγας που χρηματοδοτήθηκε μέσω δωρεάς εκ μέρους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών καθώς και συνολικά για το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ».  Ειδικότερα, με τη συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε η αγορά χειρουργικής τράπεζας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους σκοπούς του προγράμματος μεταμοσχεύσεων. Επιπλέον ενισχύεται η λειτουργία του ως άνω προγράμματος με την πρόσληψη εννέα (9) νοσηλευτών διπλασιάζοντας άμεσα κατ’ αυτόν τον τρόπο τον αριθμό των πραγματοποιούμενων μεταμοσχεύσεων νεφρού ανά μήνα και μειώνοντας συνακόλουθα τον χρόνο αναμονής κατά το ήμισυ.

Δέον να σημειωθεί ότι, η παρεχόμενη αναβάθμιση σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού  και ανθρώπινου δυναμικού θα επιτρέψει την άμεση ενίσχυση του προγράμματος μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» με την έναρξη πραγματοποίησης και επεμβάσεων μεταμόσχευσης ήπατος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)