to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έγινε ο Κυριάκος vegan;

Κανονικά ουδείς θα έπρεπε να εκπλήσσεται από τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά (κατάργηση ή περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων), για την ιδιωτικοποίηση της υγείας ή για τις άλλες, άκρως νεοφιλελεύθερες απόψεις που έχει κατά καιρούς υποστηρίξει.


Ίσως οι μόνοι που... «πέφτουν από τα σύννεφα», μπορεί  να είναι εκείνοι που... τον είχαν πιστέψει. Είχαν δηλαδή πιστέψει ότι μπορεί ο λύκος να έχει αλλάξει και να έχει γίνει... vegan!

Αυτοί είναι οι μόνοι που δικαιούνται να εκπλήσσονται με όσα, κοινωνικά απεχθή αλλά και άκρως επικίνδυνα για την κοινωνική συνοχή και τους πιο ευάλωτους πολίτες, υποστηρίζει ανοικτά ο επικεφαλής της ΝΔ. Όλοι οι άλλοι μάλλον υποκρίνονται. Γιατί οι θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήσαν και είναι γνωστές. Μόνο οι επικοινωνιολόγοι του τον τελευταίο καιρό είχαν προσπαθήσει να τον εμφανίσουν αφενός «λαϊκό», με επισκέψεις σε... καφενεία στο... Περιστέρι (ναι, εκεί που ζουν οι... ψυκτικοί) ή σε γηροκομεία. Και αφετέρου, υποστηρικτή των εργαζομένων! Όμως...

Κάτι η γλώσσα λανθάνουσα, και μάλιστα στα αγγλικά, κάτι η δύναμη της συνήθειας, κάτι οι βαθιές πεποιθήσεις, ο πραγματικός εαυτός, οι πραγματικές απόψεις του παίρνουν το πάνω χέρι. Πότε μιλάει λοιπόν για το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» και πότε για τη δήθεν «παροχολογία» της κυβέρνησης Τσίπρα! Το θέμα είναι ότι η σύγχυση που προκαλούν οι θέσεις του, δεν αφορά  μόνο τους πολίτες (που μάλλον φοβούνται), αλλά και το ίδιο του το κόμμα, όπου πλέον η μόνη συνεκτική ουσία έχει να κάνει με την - έτσι ελπίζουν - επερχόμενη νίκη στις εκλογές. Και την άνοδο στην εξουσία το φθινόπωρο.

«Κούνια που τους κούναγε», όπως είπε και η Ρένα Δούρου, προχθές στην εντυπωσιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος μάλιστα, με αίσθηση του χιούμορ, κάλεσε τους πολίτες να μην γιουχάρουν στο άκουσμα του ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά να τον «ευχαριστούν» για τον πολιτικό του λόγο, «διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του».

Έχει απόλυτο δίκιο ο πρωθυπουργός: ευλογία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την έννοια ότι αποτελεί μια... ονειρεμένη αντιπολίτευση για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσο κι αν προσπαθούν οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι, οι σκληρές - κοινωνικά, οικονομικά - θέσεις της ούτε κρύβονται ούτε μακιγιάρονται. Είναι απωθητικές και αντιπαραγωγικές. Και αυτό δεν αλλάζει όσα fake news  και όση χυδαιότητα κι αν χρησιμοποιηθούν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)