to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:39 | 20.05.2019

Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο Μάνθος Σαρρής

Έφυγε από τη ζωή το στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς Μάνθος Σαρρής


Έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, μετά από σύντομη αλλά γενναία μάχη με τον καρκίνο, το πολιτικό στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Μάνθος Σαρρής.
Ενταγμένος στην Αριστερά από πολύ νέος ανέλαβε, κατά καιρούς, σημαντικές ευθύνες, πολιτικές και κινηματικές. Στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους, διετέλεσε και γραμματέας της ΝΕ Λάρισας. Υπήρξε επίσης μέλος της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και του Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη και για την Αυτοδιοίκηση στη Λάρισα, είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία και τη νίκη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Υπήρξε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ/Θ) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λάρισας.
Ο Μάνθος Σαρρής αφήνει πίσω τη σύζυγό του Άννα, τον γιο του Γιάννη και τους αγαπημένους συντρόφους που τόσα τους δίδαξε με τη στάση ζωής του τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, στη Λάρισα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αποχαιρετά με πόνο ψυχής τον πιστό σύντροφο και φίλο, τον ιδεολόγο και αγωνιστή Αριστερό, Μάνθο Σαρρή»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέρει:
Ο Μάνθος πάλεψε με ακαταμάχητη δύναμη και αξιοπρέπεια τον καρκίνο, δίνοντας μαθήματα ζωής, χαρακτηριστικό άλλωστε που καθόριζε όλη του την διαδρομή.
Διέθετε ένα κοφτερό μυαλό, με τεράστιες δυνατότητες στην οργάνωση του πολιτικού σχεδιασμού. 
Υπήρξε ένας διανοούμενος της Αριστεράς, με εντυπωσιακή διορατικότητα, επιμονή στο στόχο και μεθοδευμένες πρακτικές.
Η χαμηλών τόνων παρουσία και η έμφυτη ευγένειά του τον έκαναν αγαπητό σε πολιτικούς συνοδοιπόρους αλλά και αντιπάλους.
Οι σύντροφοι και φίλοι του στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον θυμόμαστε επιπλέον και για την ιδιαίτερη αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος που τον διέκρινε ακόμα και στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου έδινε την τελευταία του μάχη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)