to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 28.12.2017

Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Σε ηλικία 85 ετών...


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος, φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Λεωνίδας Ζενάκος, επί χρόνια αναπληρωτής διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής». Άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν με καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Ο Ζενάκος γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932. Άρχισε να εργάζεται στο «Βήμα» το 1956 μετά τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας διατελέσει υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Συντάξεως, Αναπληρωτής Διευθυντής και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας.

Το 1976 είχε υπογράψει τη μετάφραση του κειμένου του Αριστοφάνη για την παράσταση «Αχαρνής», που ανέβηκε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και πρωταγωνιστές τους Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Αρμένη και Γιώργο Λαζάνη. Είχε εξάλλου μεταφράσει και άλλα έργα, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».

Η σύζυγος του Λεωνίδα Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε επίσης επί χρόνια δημοσιογράφος στο «Βήμα» όπου επίσης εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Λεωνίδα Ζενάκου:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Λεωνίδα Ζενάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Με αφετηρία το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, ο Λ. Ζενάκος είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης, και αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας. Εξίσου αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του στον χώρο των γραμμάτων, ως μεταφραστής και ποιητής.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την  απώλεια του  Λεωνίδα Ζενάκου

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου, φιλολόγου, μεταφραστή και ποιητή Λεωνίδα Ζενάκου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε: 

«Ο Λεωνίδας Ζενάκος διέγραψε μια ιδιαιτέρως σημαντική και δημιουργική πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και των γραμμάτων.  Επί σειρά ετών αναπληρωτής διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής», υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφική επαγγελματική του διαδρομή, επέδειξε όμως και πολυσχιδή δράση στο χώρο των γραμμάτων καθώς υπήρξε σπουδαίος φιλόλογος, μεταφραστής και ποιητής. Στην οικογένεια του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)