to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 13.06.2017

Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Εφήμερος

Έφυγε ξαφνικά χτες από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης του «ThePressProject», Κώστας Εφήμερος,ύστερα από ανακοπή καρδιάς - Τα συλλυπητήρια μηνύματα


Έφυγε σήμερα ξαφνικά, χτες, σε ηλικία μόλις 42 ετών, ο Κώστας Εφήμερος, ο δημιουργός της γνωστής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας The Press Project, προδομένος από την καρδιά του.

Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν ο εκδότης του ThePressProject και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes.

Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν, μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, παρείχε άμεσα τεχνική υποστήριξη ώστε το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης να συνεχίσει να μεταδίδεται κανονικά. Ο Κώστας Εφήμερος ήταν μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Επίσης, εργαζόταν ως παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ», ενώ το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Debtocracy». Μέχρι το τέλος διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.

Αυτό ήταν το τελευταίο κείμενο του Κώστα Εφήμερου στο The Press Project. 

Το συγκινητικό μήνυμα της συντρόφου του

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετά τον σύντροφό της, Κώστα Εφήμερο, στο Facebook η  Γρανέτα Καρατζά.

Η Γ. Καρατζά γράφει: «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ».

  • Συλλυπητήρια από Ν. Βούτση και Δ. Τζανακόπουλο

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του Κώστα Εφήμερου, εξέφρασε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του δημοσιογράφου:

«Ο απροσδόκητος θάνατος του Κώστα Εφήμερου αποτελεί ένα οδυνηρό γεγονός. Ο Κώστας Εφήμερος υπηρέτησε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε δύσκολους καιρούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του».

«Η διαδρομή του στον χώρο της δημοσιογραφίας χαρακτηρίστηκε από πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, ιδίως αυτή του The Press Project, μια προσπάθεια συμμετοχικής δημοσιογραφίας "από τα κάτω", δίχως πολιτικές ή οικονομικές εξαρτήσεις, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και την διεισδυτική ανάλυση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στο συλλυπητήριο μήνυμά του

 

  • Ανακοίνωση της ΝΔ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του “ThePressProject” Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου).

Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks.

Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του.

Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

  • Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Προκαλεί βαθιά θλίψη και συγκίνηση η πρόωρη, αδόκητη απώλεια του δημοσιογράφου και ιδρυτή του «ThePressProject», Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). Διακρινόταν για τη μαχητικότητά του και το ασίγαστο πάθος για την ερευνητική δημοσιογραφία, ανοίγοντας νέους δρόμους στον ηλεκτρονικό τύπο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

 

  • Ανακοίνωση του Ποταμιού

O Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν ένας πρωτοπόρος της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, αφού πίστευε ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να στηρίζονται μόνο στους πολίτες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του.

 
  • Συλλυπητήρια της Λαϊκής Ενότητας

Ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου, του δημοσιογράφου, συνιδρυτή και εκδότη του ThePressProject, με τις δυναμικές παρεμβάσεις και την κριτική ματιά, προκαλεί βαθιά θλίψη.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Εφήμερου, τους οικείους του και τον δημοσιογραφικό κόσμο για την αιφνίδια απώλεια του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)