to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 06.10.2022

Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Σπηλιωτόπουλου

Οι γυναικείες οργανώσεις που πορεύθηκαν μαζί της «για την ισότητα των φύλων, για την εξάλειψη των ανισοτήτων και διακρίσεων στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ενάντια στην τροποποίηση του πλέον δημοκρατικού νόμου για το οικογενειακό δίκαιο» εκφράζουν απέραντη θλίψη για τον θάνατο της και ικανοποίηση για την διαύγεια του πνεύματός της και την αγωνιστικότητά της μέχρι το τέλος - Ειρήνη Αγαθοπούλου: Θα μας λείψουν οι γνώσεις και η μαχητικότητά της


Όπως αναφέρει η Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια:

«Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Σοφία Σπηλιωτόπουλου, δικηγόρος και εμπειρογνώμων σε μια σειρά επιτροπές στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεσμικές και κινηματικές.

Οι γυναικείες οργανώσεις που πορευθήκαμε μαζί της για την ισότητα των φύλων, για την εξάλειψη των ανισοτήτων και διακρίσεων στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ενάντια στην τροποποίηση του πλέον δημοκρατικού νόμου για το οικογενειακό δίκαιο, αισθανόμαστε απέραντη θλίψη για τον θάνατο της και ικανοποίηση για την διαύγεια του πνεύματός της και την αγωνιστικότητά της μέχρι το τέλος.

Με τις βαθιές γνώσεις του οικογενειακού δικαίου και της διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και την σοφία της,  ενίσχυσε τον αγώνα μας με ακράδαντα νομικά επιχειρήματα και ανέδειξε την απόκλιση της νομοθέτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τις επιταγές του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου.

Ήταν πάντα στο πλάι μας ακούραστη, ακάματη και μας προέτρεπε για δράση με την αισιοδοξία της γνώσης ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Την αποχαιρετούμε με απέραντο σεβασμό και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Μας  άφησε, όμως, σπουδαία παρακαταθήκη και η απουσία της θα τονίζει την ανάγκη για ενδυνάμωση του αγώνα μας. Καλό σου ταξίδι καλή και σεβαστή μας φίλη».

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Θα μας λείψουν οι γνώσεις και η αγωνιστικότητά της

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η Αναπλ. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Ισότητας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρ. Αγαθοπούλου, τονίζει:

«Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε σήμερα την απώλεια της Σοφίας Σπηλιωτοπούλου, της ακούραστης δικηγόρου και εμπειρογνώμων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα μας λείψουν οι γνώσεις της, η αγωνιστικότητά της, η μαχητικότητά της έως το τέλος της ζωής της. Οι γνώσεις της και η εμπειρία της σε θέματα όπως το Οικογενειακό Δίκαιο και η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μας έδωσε τα εφόδια να δώσουμε τη μάχη απέναντι στις οπισθοδρομικές αλλαγές του οικογενειακού δικαίου των τελευταίων ετών.

Τους αγώνες υπέρ των γυναικών, υπέρ των παιδιών, υπέρ των υγιών σχέσεων θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε χωρίς την κ. Σπηλιωτοπούλου, στον δρόμο που χαράξαμε μαζί.

Καλό ταξίδι»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)