to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έφτασαν τις 100 οι Τοπικές Μονάδες Υγείας

Προκηρύσσονται άμεσα 454 θέσεις μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας


 Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ξεπεράσει τις 120 οι εν λειτουργία δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημειώνει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, τονίζοντας ότι είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που στελεχώνουν τις ΤΟΜΥ, είναι νέοι άνθρωποι και αφοσιωμένοι στην ιδέα της μεταρρύθμισης που διευρύνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το κοινωνικό κράτος.

Μιλώντας www.stokokkino.gr ο κ. Βαρδαρός τόνισε ότι με την προκήρυξη που θα βγει στις επόμενες ημέρες θα ενισχυθούν με μαζικό και πρωτοφανή τρόπο τα Κέντρα Υγείας με 454 μόνιμους γιατρούς, υποστηρίζοντας τις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αποφορτίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία.

 
Οι 454 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που θα προκηρυχθούν στις επόμενες ημέρες είναι μια αρκετά μεγάλη ενίσχυση, ιδιαίτερα για τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας υπογραμμίζει ο κύριος Βαρδαρός, τονίζοντας ότι «αν μέσα σε ένα δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε και να ενισχύσουμε το Σύστημα Υγείας, τα περιθώρια που θα έχουμε από τον Αύγουστο και μετά για να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες δομές αλλά και να πάμε σε νέες παρεμβάσεις θα είναι πολύ σημαντικότερες».
 
Επίσης ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης είναι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που όμως γίνεται κατανοητό ότι παρά τις προσπάθειες δεν φτάνουν οι δυνατότητες του, για να καλύψουν καθολικά τον πληθυσμό της χώρας.
 
Σε αυτή την προσπάθεια αναφέρει ο κύριος Βαρδαρός, είναι κρίσιμος ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος όμως όπως διευκρινίζει «εμείς θέλουμε να μας επικουρεί με συγκεκριμένους κανόνες πλαίσιο και με μια ορατή αποτελεσματικότητα».  Χαρακτηριστικό σημειώνει το παράδειγμα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ , εκεί όπου πλέον δίνεται τέλος στην ιστορία με τις 200 επισκέψεις κάθε μήνα από τις οποίες πολλές ήταν πλασματικές και τελείωναν πολύ γρήγορα από τις πρώτες ημέρες.
 
Πλέον, αναφέρει πάμε σε ένα άλλο πλαίσιο ξεκινώντας από τους οικογενειακούς γιατρούς ειδικότητας γενικών γιατρών παθολόγων και παιδιάτρων όπου θα δεσμεύουν χρόνο στο ιατρείο τους 20 ώρες την εβδομάδα σχεδόν σε καθημερινή βάση και θα βλέπουν τους ασθενείς της λίστας τους δωρεάν αυτό το τετράωρο.
 
Αντίστοιχα αναφέρει, με δέσμευση χρόνου για κάθε επίσκεψη προγραμματισμένη θα λειτουργήσουν και στο κομμάτι των υπολοίπων συμβεβλημένων γιατρών των άλλων ειδικοτήτων κάτι που θα καθοριστεί στη διαπραγμάτευση που ξεκινά τις επόμενες ημέρες με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στοχεύοντας στη δημιουργία συλλογικής σύμβασης ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των ιατρών.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)