to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 28.11.2022

Κοινωνία

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Μετά την επιβεβαίωση τράπεζας ότι η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου επισκέφτηκε υποκατάστημα για να πάρει το περιεχόμενο της θυρίδας της


Σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η έφοδος προέκυψε ως συνέχεια των αποκαλύψεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο μεταξύ, στο «στόχαστρο» των αρχών μπήκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου της πρεσβυτέρας καθώς και των γονιών του, καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποφάσισε τη δέσμευσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα, προκειμένου να επιτευχθεί ένας ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά των συγκεκριμένων προσώπων, αποτρέποντας συγχρόνως οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση. Να σημειωθεί πως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αν και ο πατέρας του πατέρα Αντώνιου δεν βρίσκεται στη ζωή, εξακολουθεί να υφίσταται τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του.

Ωστόσο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τηρεί η Κιβωτός του Κόσμου δεν πρόκειται να «παγώσουν». Κι αυτό γιατί η Αρχή έκρινε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας διαφορετικός χειρισμός, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στη λειτουργία του οργανισμού, από τον οποίο εξακολουθούν να εξαρτώνται εκατοντάδες άνθρωποι.

Αντ’ αυτού διενεργούνται γενικευμένοι οικονομικοί έλεγχοι κυρίως ως προς τις χορηγίες που έχουν υπάρξει, ενώ και η νέα διοίκηση έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε έρευνα μέσω ορκωτών λογιστών.

Κατέθεσε ακόμα ένας πρώην εργαζόμενος για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

Στο μεταξύ, ακόμα μια κατάθεση εργαζόμενου της Κιβωτού του Κόσμου έλαβαν οι Εισαγγελείς Ανηλίκων. Πρόκειται για πρώην εργαζόμενο σε δομή του οργανισμού, ο οποίος φαίνεται πως επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν κακοποιητικές συμπεριφορές κατά φιλοξενούμενων ανηλίκων, κατά την δική του εμπειρία.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών δεν πρόκειται να περιορίσει τον έλεγχο μόνο στις καταγγελίες. Οι ενέργειες της οικονομικής αστυνομίας που προχώρησε σε εφόδους σε διάφορες δομές, φαίνεται πως έχουν επιφέρει επαρκείς καρπούς προκειμένου να στηριχθεί μια νέα παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα έχει ως επίκεντρο τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Όταν τα στοιχεία αυτά διαβιβαστούν στις εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείεται να ερευνηθεί διεξοδικά η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως αυτό της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ακόμη και απιστίας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)