to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 18.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Έφοδος σε δικηγόρο του Τραμπ τον συνδέει με το σκάνδαλο της Novartis

Νέα διάσταση παίρνει το σκάνδαλο της Novartis, καθώς σύμβαση με την πολυεθνική φαρμακευτική βρέθηκε σε έφοδο στο γραφείο δικηγόρου του προέδρου των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, υπήρχαν δημοσιεύματα αλλά πλέον έχουμε τα έγγραφα, είπε η Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο. Θα μάθουμε ποια στελέχη της μητρικής εμπλέκονται, στην Ελλάδα έχουμε ήδη κατηγορία για ενεργητική δωροδοκία στον κ. Φρουζή, τώρα με την προδιαγραφόμενη απόφαση της Ολομέλειας «λύνονται τα χέρια των εισαγγελέων», όπως εξήγησε.


«Σήμερα, έχουμε νέα διάσταση, καθώς η υπόθεση Novartis συνδέεται με την υπόθεση Τραμπ», είπε η κ. Παπαδάκου, καθώς υπάρχουν πλέον έγγραφα για την «έφοδο στο δικηγόρο του προέδρου των ΗΠΑ. Βρέθηκε μία σύμβαση με τη Novartis. Έτσι συνδέεται, από την αμερικανική έρευνα. Έχουν διαβιβαστεί τα χαρτιά στο φάκελο του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, από όπου γίνεται η έρευνα, με την περίφημη συνδρομή του FBI».
 
«Το είδαμε κι αυτό», είπε χαρακτηριστικά, «πόσο βαθιά ήταν το συγκεκριμένο σύστημα, που λάδωνε από την πλευρά της εταιρείας. Μένει να προσωποποιηθεί. Στην Ελλάδα έχει ήδη προσωποποιηθεί εν μέρει, υπάρχει κατηγορία για τον κ. Φρουζή για ενεργητική δωροδοκία. Από εκεί θα μας πουν ποια στελέχη από τη μητρική εταιρεία έκαναν αυτή τη δουλειά».
 
Νωρίτερα, η κ. Παπαδάκου σημείωσε, ενόψει της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για το πόρισμα της προκαταρκτικής που ζητά να επιστρέψει η δικογραφία στην τακτική Δικαιοσύνη, ότι «η υπόθεση ήδη ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, το ξέπλυμα χρήματος ερευνάται από την πρώτη στιγμή, δεν χρειαζόταν η απόφαση της Βουλής. Μετά την απόφαση της Ολομέλειας, λύνονται τα χέρια των εισαγγελέων να ερευνήσουν και την ενεργητική δωροδοκία, για την οποία είχαν στείλει το φάκελο στη Βουλή».
 
«Γιατί έχει σημασία; Μέχρι σήμερα οι εισαγγελείς ερευνούσαν μόνο το ξέπλυμα. Όποιος έχει όμως διαπράξει αδίκημα παθητικής δωροδοκίας, "τα έχει πάρει", δεν είναι βέβαιο ότι έχει κάνει και ξέπλυμα χρήματος. Όποιος εισπράττει, δεν σημαίνει ότι τα "ξεπλένει" μέσα από λογαριασμούς. Με αυτή την έννοια, διευρύνεται η έρευνα, μετά τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα ανοίξει νέους δρόμους. Ευρήματα υπάρχουν, ευρήματα και για λογαριασμούς, που θα δούμε πώς θα "δεθούν" με τη συγκεκριμένη υπόθεση (για τους 10, όχι για τους 4.200 γιατρούς που έχουν βρει μέχρι και τους λογαριασμούς και τα ΑΦΜ που έδιναν στην εταιρεία)».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)