to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 09.05.2020

Κοινωνία

Ο ιός Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη χτυπά ξανά στην Κυψέλη - Τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο Εισαγγελέας (βίντεο)

Μαγκιές Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη σε πλατείες και πάλι χθες το βράδυ στην Κυψέλη. Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ακρότητες κάνοντας λόγο για άσχετη(;) εγκληματική πράξη στην περιοχή. Ωστόσο μαρτυρίες κάνουν λόγο για απουσία οποιασδήποτε σύστασης ή προειδοποίησης - «Απλά έσβησαν τα φώτα της πλατείας και επιτέθηκαν»! - Εκτεταμένοι τραυματισμοί ακόμα και κατοίκων που συνελήφθησαν κάτω από τα σπίτια τους.


Με το «αποτελεσματικότερο» μέτρο που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, την τυφλή καταστολή, επιχειρεί να «θολώσει» την επικαιρότητα ο πρωθυπουργός. ο οποίος φαίνεται πως το μόνο που μπορεί να ελέγξει πολίτικά σε σχέση με την πανδημία είναι το ξύλο στους πιτσιρικάδες των πλατειών.

Σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία τα ξημερώματα, στην Κυψέλη. Το νέο σόου της ΕΛΑΣ είχε αυτή τη φορά ως σκηνικό την πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν ξαφνικά διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης , βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβριση , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Οι πληροφορίες μιλούν για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς οι οποίοι επιτέθηκαν στον κόσμο που καθόταν στην πλατεία, χωρίς σύσταση, χωρίς προειδοποίηση, αλλά με σχέδιο: έσβησαν τα φώτα της πλατείας και επιτέθηκαν!

Διασταυρωμένες πληροφορίες του left.gr αναφέρουν πως και οι πέντε συλληφθέντες δεν συνελήφθησαν πάνω σε κάποια έκτροπα, αλλά, κατά τη συνήθη τακτική της ΕΛΑΣ οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις λόγω του τραυματισμού τους από τους αστυνομικούς. Ανάμεσά τους βρίσκεται τουλάχιστον ένας κάτοικος Κυψέλης ο οποίος συνελλήφθη κάτω από το σπίτι του και ξυλοκοπήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει αριθμό δοντιών.

Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης, επειδή είχαν… συναθροιστεί και αποτελούσαν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμα -και όχι συλλήψεις- για την περίπτωση που παραβιάζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Σπασμένα δόντια και μώλωπες στο λαιμό»: Μαρτυρίες από την Κυψέλη

Στο News 24/7 μίλησε η φίλη του ενός από τους συλληφθέντες, η οποία περιγράφει οτι βρίσκονταν μαζί στο σπίτι τους, βλέποντας τηλεόραση και ο φίλος της κατέβηκε να δει τι συμβαίνει έξω από την πολυκατοικία. Όπως λέει, τον ξαναείδε τα ξημερώματα με σπασμένα τρία δόντια, χτυπήματα στο κεφάλι και στον λαιμό, ενώ ακόμα κρατείται.

Επίσης, ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πλατεία, περιγράφει τις συνθήκες και τον τρόπο επέμβασης της Αστυνομίας, ενώ λέει πως τα νούμερα που έχουν αναφερθεί για τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Υπενθυμιζεται πως τη νύχτα της Παρασκευής, η Αστυνομία πραγματοποίησε 37 προσαγωγες, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τις κατηγορίες να είναι: Βία κατά υπαλλήλων (η πρώην αντίσταση κατά της Αρχής), απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξυβριση και απείθεια.

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση πως καμία από τις κατηγορίες δεν αφορά κάποια παραβίαση για τα μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Η φίλη του ενός από τους πέντε συλληφθέντες, μίλησε θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία της. (Τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του News 24/7) :

"Ήμασταν στο σπίτι μας, στη διασταύρωση Παξών με Σπετσών στην Κυψέλη και βλέπαμε μια σειρά στην τηλεόραση. Περίπου στις 2 ακούσαμε φασαρία. Ο φίλος μου κατέβηκε στον δρόμο να δει τι γίνεται. Ήταν με τις πυτζάμες, έβαλε ένα παντελόνι, παπούτσια και βγήκε. Εγώ με έναν ακόμη φίλο μας βγήκαμε στο μπαλκόνι για να δούμε τι συμβαίνει. Δεν τον είδαμε Βλέπαμε τον κόσμο από κάτω και Αστυνομία. Φώναζαν όλοι και καταλαβαιναμε ότι έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Εμείς δεν μπορούσαμε να δούμε πού πήγε. Περίπου στις 2 και 20 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον έχουν συλλάβει και ότι έχει μαζί του ταυτότητα.

Βγήκαμε και πήγαμε στη ΓΑΔΑ και στο ΑΤ Κυψέλης προσπαθώντας να δούμε που τον έχουν πάει. Τελικά, παρουσία δικηγόρου τον βρήκαμε στο ΑΤ Κυψέλης. Είδαμε ότι έτρεχαν αίματα από το κεφάλι του όπου τον είχαν χτυπήσει, είχαν σπάσει τρία δόντια του και είχε μώλωπες στον λαιμό του".

Ένας ακόμη από εκείνους που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την ώρα που η Αστυνομία έκανε έφοδο, είπε, επίσης θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του (Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του News 24/7):

" Ήμασταν στην πλατεία. Εγώ είχα πάει από τις 21:00. Επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Τα νούμερα που βλέπω και έχουν αναφερθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όποιος ξέρει την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, καταλαβαίνει πως δεν χωρούν 300 άτομα, στην πλατεία επουδενί. Μεταξύ μας τηρουσαμε τις αποστάσεις κανονικά.

Περίπου στις 2 παρά τη νύχτα, ανεβαίνει μια διμοιρία ΜΑΤ στην πλατεία. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να μας πετάξουν μια κρότου λάμψης ή δακρυγόνο. Προκαλείται αμέσως πανικός. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν, έκλεισαν τα φώτα της πλατείας και αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της δημοτικής αρχής. Να σημειώσουμε πως δεν είχε υπάρξει κάποια διαμαρτυρία κατοίκων ή κάποια όχληση νωρίτερα από την Αστυνομία. Μετά τα χημικά, αρχίζουμε και τρέχουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ξεκίνησε κυνηγητό στα γύρω στενά, με τους ανθρώπους της ομάδας Δράση να χτυπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Φυσικά ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ανθρώποι που απλώς κατοικούν στην Κυψέλη και δεν βρίσκονταν καν στην πλατεία.

Μου προκάλεσε εντύπωση η στάση της Αστυνομίας και στη συνέχεια, γιατί όταν πήγαμε έξω από τη ΓΑΔΑ, περίπου στις 5:00 το πρωί, όπου είχαν μεταφέρει τους προσαχθέντες, μια διμοιρία των ΜΑΤ μας χτυπούσε με τις ασπίδες και μας έβριζε, ενώ βρισκόταν εκεί και η ομάδα Δράση, με τα μηχανάκια. Μας επεδεικνυαν τα γκλομπ τους και στη συνέχεια στήθηκαν σε παράταξη απέναντι μας. Μάρσαραν και μετά μας πήραν κυνήγι, μαζί με τα ΜΑΤ τα οποία μας πετούσαν χημικά και μας χτυπούσαν".

Προσπαθεί ήδη να τα μαζέψει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια αμήχανη και γεμάτη ανακολουθίες ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το πρωί επιχειρούνται να δικαιολογηθούν για άλλη μια φορά τα αδικαιολόγητα, με τις ελπίδες για αποφυγή της κατακραυγής πλέον να μετατίθενται στα «φιλικά ΜΜΕ».

Συγκεκριμένα η ενημέρωση που δημοσιεύτηκε μόλις σήμερα το πρωί από την αστυνομία μάλλον προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως λίγο μετά τη 1:00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη. «Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου», λέει η ΕΛΑΣ. «Στη συνέχεια, έσπευσαν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, από περίπου 250 άτομα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους».

Επίθεση αστυνομικών σε πολίτες έξω από τη ΓΑΔΑ

Μετά τις προσαγωγές, ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αν και οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, καθώς φώναζαν μόνο συνθήματα, διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Ο «ασύμμετρος» ζήλος της κυβέρνησης για τη δημόσιά τάξη και ασφάλεια μαρτυρά το πολιτικό της άγχος

Σχολιάζει το avgi.gr: Ερωτηματικά προκαλεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκης σε νεολαίους που απλώς κάθονται σε ανοιχτό χώρο όπως είναι μια πλατεία, ενώ κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι θα δίνονται συστάσεις και προειδοποιήσεις στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες από το καταδρομικό τυφλό μένος της αστυνομίας. Δείτε τα βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)