to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 07.03.2013

Πολιτική

Εφοδοι ναζιστικής έμπνευσης

Των Αντας Ψαρρά, Δημήτρη Αγγελίδη - Aποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης βάζει στο χειρουργείο τον καταστατικό χάρτη της χώρας. Ο "Ξένιος Δίας" βαφτίζεται "Θέτις" και η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με φορείς της Υγείας εξορμούν για να συλλάβουν τοξικομανείς και να τους οδηγήσουν στην Αμυγδαλέζα.

Με την ένδειξη «εμπιστευτικό», το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) εξέδωσε έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε το προσωπικό του για ολονύχτια χθεσινή επιχείρηση ευρείας κλίμακας της ΕΛ.ΑΣ. με τον κωδικό «Θέτις», προγραμματισμένη να διεξαχθεί χθες το βράδυ από τις 10 μέχρι σήμερα το πρωί στις 8. Κυριολεκτώντας, ο κωδικός θα έπρεπε να είναι «Αουσβιτς» μια και το είδος της «επιχείρησης» θυμίζει περισσότερο τις χιτλερικές νυχτερινές εφόδους παρά αστυνομική επιχείρηση μιας ευνομούμενης χώρας της Ε.Ε. και όχι μόνο. «Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η περισυλλογή τοξικοεξαρτημένων ατόμων που κινούνται στο κέντρο της πόλης και η μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα με σκοπό την καταγραφή τους», αναφέρει το απόρρητο έγγραφο.

Η συνταγματική αυτή εκτροπή της παράνομης προσαγωγής ατόμων μόνον εξ όψεως, χωρίς να έχουν υποπέσει σε κανένα αδίκημα, και με στόχο τη μεταφορά τους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Παρόμοια μαζική μεταφορά πληθυσμού, πλην εκείνης των μεταναστών του «Ξένιου Δία», είχε ξαναγίνει επί χούντας το 1967, όταν οι αριστεροί μεταφέρθηκαν στα γήπεδα. Σύμφωνα με το χιτλερικό σενάριο, ο επόμενος επιχειρησιακός στόχος που απομένει μετά τους μετανάστες και τους εξαρτημένους είναι οι ομοφυλόφιλοι, οι Τσιγγάνοι και οι κομμουνιστές. Ευτυχώς οι Εβραίοι που έχουν απομείνει στη χώρα είναι λίγοι και δεν χρειάζεται να μεταφερθούν. Σε ποιον διεθνή οργανισμό άραγε θα μπορέσει να σταθεί μετά από μια τέτοια ενέργεια η Ελλάδα;

Στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, οι εξαρτημένοι θα εξαναγκαστούν να δώσουν πλήρη στοιχεία και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, παρά τη θέλησή τους, άγνωστο σε ποια ιατρικά εργαστήρια. Γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ δέχτηκαν να πάρουν μέρος στις νυχτερινές αυτές βίαιες «εξετάσεις» που περιλαμβάνουν έντυπα με πλήρη καταγραφή προσωπικών στοιχείων, ιατρικό ιστορικό, ψυχο-κοινωνικό ιστορικό και ό,τι άλλο χρειάζεται η ΕΛ.ΑΣ. για τα αρχεία της. Τα αρχικά έγγραφα, που υπογράφονται από τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ Πάνο Ευσταθίου, συνοδεύουν 10 σελίδες με συνημμένα τα δελτία των εξετάσεων αλλά και το ποιοι, πώς και με τι μέσα θα τις κάνουν. Οι αστυνομικοί θα φορούν πλαστικά γάντια, μη μολυνθούν κιόλας με τα μιάσματα. Το προσωπικό που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση προέρχεται, σύμφωνα με το έγγραφο, από το ΕΚΕΠΥ, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας. Αγνωστο παραμένει αν το υπ. Υγείας έχει συναινέσει στις εφόδους του κ. Δένδια. Οπως περιγράφει λίγο παρακάτω το έγγραφο «Ο σύνδεσμος της ΕΛ.ΑΣ. που θα βρίσκεται στο ΕΚΕΠΥ θα ενημερώνει την Ομάδα Συντονισμού για κάθε μεταφορά προσαχθέντων στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας. Η Ομάδα Ιατρικής Εξέτασης στην Αμυγδαλέζα θα ενημερώνει την Ομάδα Συντονισμού του ΕΚΕΠΥ για την άφιξη των προσαχθέντων και στη συνέχεια θα προχωρά στην καταγραφή τους».

Μετά το τέλος της επιχείρησης, οι εξαρτημένοι τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ το ΕΚΕΠΥ και η ΕΛ.ΑΣ. «θα προβούν σε αποτίμηση και θα εξαχθούν συμπεράσματα». Δεν μας ενημερώνει η «Θέτις» αν θα διεξαχθούν και επιστημονικά πειράματα με τους εξαρτημένους! Η επιχείρηση από υγειονομικής πλευράς θα έχει «επικοινωνιακή σιγή», ενημερώνει το έγγραφο.

Στο στρατόπεδο πάντως προβλέπεται να δοθούν στους κρατούμενους νερό, σάντουιτς και σούπα. Ακόμα δεν θα τους κάνουν σαπούνια, όπως «προστάζει» η Χ.Α., αλλά θα υποστούν τον απόλυτο και μαζικό εξευτελισμό και την πλήρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Η ΘΕΤΙΣ έρχεται για να βγάλει τη γλώσσα στην ολομέλεια της Βουλής που μόλις χθες ψήφισε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο νόμου για τα ναρκωτικά και τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους εξαρτημένους. Ερχεται για να συμπληρώσει εμπράκτως τις χθεσινές αποκαλύψεις για τον τρόπο που θα χειριστούν τους μετανάστες οι επίδοξοι χιτλερίσκοι της Χ.Α. Ερχεται για να τρίξει συθέμελα όλους τους θεσμούς και φυσικά την κυβέρνηση συνεργασίας.

Αν η επιχείρηση τελικά εκτελεστεί, θα δούμε τις πρωινές ώρες άρρωστα παιδιά και μεγάλους να οδηγούνται βίαια με οχήματα της αστυνομίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης για να υποβληθούν, σε κοινή θέα, σε υποχρεωτική καταγραφή. Με τον τρόπο αυτόν θα γραφτεί άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας του κ. Δένδια και των υποστηρικτών του. Εκτός κι αν όλα αυτά παραμείνουν ένα πολύ κακό όνειρο και όχι ο ζωντανός εφιάλτης.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)