to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 10.02.2022

Πολιτική

ΕΦΚΑ: Πάνω από 8.000 ευρώ οι μισθοί των golden boys του Χατζηδάκη

Στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που συζητείται στη Βουλή προβλέπονται παχυλές αμοιβές πάνω από 8.000 ευρώ για τον διοικητή του ΕΦΚΑ, αλλά και τους ιδιώτες που θα μπουν σαν διευθυντές και γενικοί διευθυντές στον οργανισμό - Ν. Ηλιόπουλος: «Στην πολιτική Χατζηδάκη-Μητσοτάκη η ιδιωτικοποίηση προχωράει μαζί με την λεηλασία. Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν!» - Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Αρνούνται αύξηση μισθού στα 800 ευρώ για τους πολίτες αλλά δίνουν 8.134 ευρώ στα golden boys της ΝΔ»


Εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας και ανατιμήσεων η κυβέρνηση φαίνεται πως σχεδιάζει να βολέψει με… χρυσό τρόπο διευθυντικά στελέχη του ΕΦΚΑ, αλλά και τους ιδιώτες που θα μπουν στον Οργανισμό.

Όπως καταγγέλλει μέσω Facebook ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που συζητείται στη βουλή προβλέπονται παχυλές αμοιβές πάνω από 8.000 ευρώ για τον διοικητή του ΕΦΚΑ, αλλά και τους ιδιώτες που θα μπουν σαν διευθυντές και γενικοί διευθυντές στον οργανισμό.

Αναλυτικά, στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου προβλέπεται:

1.Η αύξηση του μισθού του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ.Χατζηδάκη και κ.Βρούτση, έως και τα 8.134,56 ευρώ.

2. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες «κολλητούς» Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

3.Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.

4.Μισθός έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.

5.Μισθός έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν το ξεπούλημα των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα, σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, παρακολουθώντας αμέτοχη την ακρίβεια, να σαρώνει το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των μικρομεσαίων.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είπε «όχι» και στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα όπως επίσης και στη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης, παραδεχόμενη ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο καθώς οι μειώσεις δεν θα περάσουν στον καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι, χθες, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εξέφρασε την αποδοκιμασία της για νέες διατάξεις στο νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει πιο «εύπεπτη» την απόφασή της για έμμεση ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

«Αρνούνται αύξηση μισθού στα 800 ευρώ για τους πολίτες αλλά δίνουν 8.134 ευρώ στα golden boys της ΝΔ»

Η δήλωση της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου:

«Την ώρα που η κυβέρνηση προβλέπει αμοιβή 8.134 ευρώ στα golden boys που θα διορίσει στον ΕΦΚΑ, αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αρνείται τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα», τονίζει σε on camera δήλωσή της, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή, η κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ και η ουσιαστική στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας», καταλήγει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποιεί και κομματικοποιεί τον ΕΦΚΑ και τον παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Την ώρα που η κυβέρνηση προβλέπει αμοιβή 8.134 ευρώ στα golden boys που θα διορίσει στον ΕΦΚΑ, αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αρνείται τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Μόνη λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή, η κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων της ΝΔ και η ουσιαστική στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ν. Ηλιόπουλος: Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν!

Όπως σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (10.2.22):

Στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ προβλέπονται μισθοί άνω των 8.000 για την διοίκηση και τα διευθυντικά στελέχη.

Στην πολιτική Χατζηδάκη-Μητσοτάκη η ιδιωτικοποίηση προχωράει μαζί με την λεηλασία.

Δίνουν 8.000 μισθό σε διοικήσεις και αρνούνται μια πραγματική αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ. Δίνουν μπόνους στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ και αφήνουν τους λογαριασμούς για τους πολίτες να έρχονται δύο και τρεις φορές αυξημένοι.

Είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν!

Κώστας Αρβανίτης: Στήνουν πλιάτσικο στον ΕΦΚΑ με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), Κώστας Αρβανίτης, τονίζει για τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ:

Με το κατατεθέν νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΦΚΑ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σταθερά το θεσμικό της κατήφορο, με αποκορύφωμα διάταξη με την οποία θεσπίζεται διαδικασία τοποθέτησης ιδιωτών σε διευθυντικές θέσεις του ΕΦΚΑ, διάταξη ολοκάθαρα αντισυνταγματική!

Η βιασύνη με την οποία θεσπίζεται μια προσχηματική διαδικασία πρόσληψης διευθυντικών «στελεχών» σε Δημόσιο φορέα από την «Αγορά», για τα οποία μάλιστα προβλέπονται σκανδαλωδώς υψηλές αμοιβές δεν είναι απλά ύποπτη: συνιστά μια ακόμη κυνική ομολογία της αντίληψης Μητσοτάκη για το κράτος-λάφυρο, το κράτος εργαλείο εξυπηρέτησης φίλων και «κολλητών», το κράτος που δεν προορίζεται να κάνει δουλειά για τον πολίτη αλλά «δουλειές» για τους φίλους της κυβέρνησης.

Η εισαγωγή μιας διαδικασίας κατάφωρα παράνομης που παραβιάζει το Σύνταγμα τόσο ανοιχτά συνιστά επίσης ομολογία πανικού μιας κυβέρνησης που βιάζεται να εξυπηρετήσει όλα τα ανεξόφλητα γραμμάτιά της, καθώς βλέπει το πολιτικό της τέλος να πλησιάζει κάθε μέρα και με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο ψευδεπίγραφος «εκσυγχρονισμός» του ΕΦΚΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η θεσμοθέτηση της παράδοσής του σε σκανδαλωδώς υψηλά αμειβόμενους τοποτηρητές ιδιωτικών συμφερόντων με τελικό στόχο τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που ενώ με κάθε αφορμή διακηρύσσει υποκριτικά τον σεβασμό της στους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, δεν έχει αφήσει πεδίο παραβίασης του Συντάγματος στο οποίο να μην διακριθεί: Από τις επιλογές Μηταράκη για ιδιώτες σε διευθυντικές θέσεις του Δημοσίου, τις διώξεις Δικαστών που ενοχλούσαν, την επίθεση στην ερευνητική Δημοσιογραφία, τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας που εξουδετερώνει το ΑΣΕΠ, τις καθολικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, και τώρα τη νέα ωμή περιφρόνηση του Συντάγματος, όλα μα όλα συνθέτουν το πρόσωπο μιας κυβέρνησης που με κάθε αφορμή προσβάλλει το Κράτος Δικαίου και απομακρύνει τη χώρα μας από την Ευρώπη των θεμελιωδών αρχών για να την φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη του Όρμπαν.

Γ. Σαρακιώτης: «Ευθεία πρόκληση προς τους πολίτες οι μισθοί των 8.000€ για τα γαλάζια στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α.»

Την απόφαση για προκλητικές αμοιβές άνω των 8.000€ για τα διευθυντικά στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α. σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, συγκρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης στη συγκεκριμένη περίπτωση με εκείνη που διατηρεί απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Όπως επισημαίνει:

«Οι υπέρογκες αμοιβές άνω των 8.000€, τις οποίες προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μεταξύ άλλων και για τον νυν διορισμένο Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. και πρώην συνεργάτη του αρμοδίου Υπουργού κ. Χατζηδάκη, αλλά και για όσους διορισθούν με παράκαμψη των διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π. νέων Γενικών Διευθυντών, αποτελούν ευθεία πρόκληση προς τους πολίτες. Συνιστούν αποθέωση της κυνικότητας και της αδιαφορίας για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία και εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Αποτελούν πρόκληση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, για τους αγρότες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο τεράστιο κόστος παραγωγής, για τους 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αυτές τις ημέρες οδηγούνται στην ανεργία και διώχνονται από τα σπίτια τους, χωρίς καμία δέσμευση για το μέλλον το δικό τους και της εταιρείας.

Άνθρωποι, που εργάζονταν επί χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες και διακινδύνευαν τις ζωές τους προκειμένου να καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, τώρα βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του να διορίζουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ. σε διευθυντικές θέσεις του Δημοσίου έναντι εξωφρενικών μηνιαίων απολαβών.

Και είναι τέτοιος ο εμπαιγμός της κοινωνίας, αφού οι αποφάσεις για τις προκλητικές αμοιβές στους γαλάζιους ημέτερους τιτλοφορούνται από την Κυβέρνηση ως: «Εκσυγχρονισμός» του Ε.Φ.Κ.Α.!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)