to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 28.03.2023

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Η ΝΔ θέλει να κυβερνά χωρίς λογοδοσία (βίντεο)

«Η σταθερότητα δεν ταυτίζεται με την αυτοδυναμία. Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την αυτοδυναμία για να μην λογοδοτεί. Αυτή είναι η λογική που υπηρετεί. Αυτό το μοτίβο ακολουθεί τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”


«Αποκαλύφθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων οργανωμένο από το Μέγαρο Μαξίμου -που παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, πολιτικούς φίλους, τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας- και η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να το συγκαλύψει. Τη ΝΔ την ενδιαφέρει να κυβερνά χωρίς λογοδοσία, όπως και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα χωρίς λογοδοσία. Βλέπουμε αλλεπάλληλες υποθέσεις σκανδάλων, την υπόθεση Πάτση, την υπόθεση της κ. Νικολάου, την υπόθεση του κ. Παπαθανάση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σημείωσε ότι «θέλει να πάρει βουλευτές από άλλα κόμματα, ουσιαστικά επιδιώκει την αυτοδυναμία με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα» και επισήμανε πως «δεν μπορεί να ταυτίζει την αυτοδυναμία με τη σταθερότητα. Θέλει αυτοδυναμία για να μην λογοδοτεί, να απορρίπτει, να απαξιώνει και να στοχοποιεί οποιονδήποτε του ασκεί κριτική, όπως έκανε σε όλη τη διακυβέρνησή του».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές αποτελεί την κύρια και βασική προϋπόθεση για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο» και τόνισε πως «με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα τεθεί ένα αμείλικτο δίλημμα στον κ. Ανδρουλάκη, αν θα πάει η χώρα σε δεύτερες εκλογές ή θα δώσει τη δυνατότητα για προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο».

Για την υπόθεση του κ. Παπαθανάση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η τράπεζα μιλάει για κάλυψη του 75% του αρχικού κεφαλαίου. Ξέρετε κάποιον πολίτη που να μπορεί να αποπληρώνει το δάνειό του καταβάλλοντας μόνο το 75% του αρχικού κεφαλαίου; Δηλαδή, ένα δάνειο 100.000 μετά από λίγα χρόνια έχει γίνει 200.000 με την επαύξηση των τόκων και κάποιος πληρώνει τις 75.000 και “καθαρίζει”; Γίνεται αυτό σε κανέναν πολίτη; Το δεύτερο θέμα είναι η καταδολίευση και η καταδίκη στα αστικά δικαστήρια πρωτόδικα. Δεν είναι ελαφριά πλημμέλεια αυτή για να μην δίνονται εξηγήσεις».

Δήλωσε, τέλος, ότι «η ΝΔ έφτιαξε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό που επιτρέπει στις τράπεζες αν θέλουν να συμμετέχουν σε μία ρύθμιση και αν δεν θέλουν όχι, ενώ τους αφήνει ελεύθερο το παιχνίδι για το πελατειακό σύστημα που έχει στηθεί από τον κ. Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)