to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εφημερίες «πληρωμένες» με... υποκρισία

Οι εφημερίες του συνόλου των γιατρών του ΕΣΥ για το 2012 - 2014 πληρώθηκαν το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Δεν έχουν πληρωθεί εδώ και δύο μήνες τις εφημερίες τους οι γιατροί του ΕΣΥ. Οι χορτασμένοι από παχιά λόγια και χειροκροτήματα υποκρισίας. Που πληρώνονται την ώρα πολύ λιγότερο από όσο «καίει» σε βενζίνη το «μότο κρος» της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Αλλά φαίνεται πως κάποια μυστήρια απέχθεια συνδέει τη Νέα Δημοκρατία με τις... εφημερίες των γιατρών.

Και διά του λόγου το αληθές. Οι εφημερίες του συνόλου των γιατρών του ΕΣΥ για το 2012 - 2014 πληρώθηκαν το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί των τότε κυβερνήσεων, δείχνοντας μια εχθρότητα διαρκείας προς τους λειτουργούς του ΕΣΥ και προκειμένου να μαζέψουν τα ελλείμματα των τότε προϋπολογισμών, δεν μείωσαν μόνο το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας, αλλά μετέφεραν και από χρόνο σε χρόνο τις πληρωμές των εφημεριών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων. Για να εξοφληθούν -παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς- επί υπουργίας Ξανθού - Πολάκη.

Και τώρα, χωρίς να ορρωδούν προ ουδενός, η κυβερνητική πλειοψηφία και ο Κ. Μητσοτάκης -που μεταξύ Τερκενλή και Πάρνηθας επισκέπτεται και κανένα νοσοκομείο- απέρριψαν τη νομοθετική ρύθμιση που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση για άμεση καταβολή των οφειλόμενων εφημεριών. Και μιλάμε για 4,5 (οι χαμηλότερης ιεραρχικής βαθμίδας) έως 10 ευρώ (οι καθηγητές) μεικτά την ώρα. Δηλαδή, αν αφαιρεθούν φόροι και ασφαλιστικές κρατήσεις, μιλάμε για ψίχουλα.

Και καθώς όλες οι χώρες της Ευρώπης θωρακίζουν τα συστήματα Υγείας με προσλήψεις προσφέροντας τετραπλάσιους και πενταπλάσιους μισθούς, ας μην εκπλαγούμε αν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οι 20.000  Έλληνες γιατροί που είναι εκτός Ελλάδας γίνουν 40.000.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)