to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 12.04.2023

Πολιτική

Εφιαλτικές δηλώσεις Πλεύρη για το μέλλον του ΕΣΥ

«Η μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι άλλη μια παρεξήγηση» (sic) δήλωσε ανερυθρίαστα ο υπουργός «Υείας (όχι δημόσιας, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές το κόμμα του)


Τη ζοφερή πραγματικότητα σχετικά με την επόμενη ημέρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά τις εκλογές, προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 παραδέχθηκε δίχως ίχνος ντροπής ότι η μετατροπή νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ, αν λειτουργήσει και στην πράξη σε πιλοτικό επίπεδο, «τότε θα επεκταθεί στο σύνολό τους».

Ο ίδιος προσπαθώντας να «χρυσώσει το χάπι» σημείωσε ότι «τα νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου είναι μια νομική μορφή με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία» και αναφέρθηκε στη μετατροπή της Ογκολογικής Κλινικής στο Παίδων όπως επίσης και τα νοσοκομεία που φτιάχνει το ίδρυμα Στ. Νιάρχος. «Όλα στο σύνολό τους, τα κάνουμε ΝΠΙΔ».

«Η μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι άλλη μια παρεξήγηση. Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου είναι το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και εμείς κάναμε την Ογκολογική μονάδα στο Παίδων Αγία Σοφία. Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου είναι πάλι μοναδικός, μοναδικός, μοναδικός μέτοχος το Δημόσιο. Άρα δεν αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας, αλλά τα νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου είναι μια νομική μορφή με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία», σημείωσε ο Θ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς εάν ιδιωτικοποιείται το ΕΣΥ, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «θα έλεγα το αντίθετο και επειδή έχουμε ακούσει όλοι αυτή την κουβέντα, είναι στο πλαίσιο fakenews».

Παραδεχόμενος τη πραγματικότητα ότι και με τις υπάρχουσες συνθήκες ο πολίτης καλείται να πληρώσει πολλά χρήματα στον ιδιωτικό τομέα καθώς η ΝΔ έχει αφήσει στην τύχη του το ΕΣΥ και δεν αυξάνει τη χρηματοδότηση σημείωσε ότι «σήμερα το 35%-38% ο πολίτης το πληρώνει ιδιωτικά. Άρα αυτό δείχνει ότι σήμερα έχουμε μια άτυπη ιδιωτικοποίηση, όταν ο πολίτης δεν εξυπηρετείται».

Συνεχίζοντας να περιγράφει τις άθλιες συνθήκες λόγω ελλείψεων που επικρατούν στα νοσοκομεία με ευθύνη της κυβέρνηση και ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΝΔ κάνοντας τα χατίρια στους ιδιώτες ώστε να θησαυρίζουν σημείωσε: «Το γεγονός ότι επειδή έχουμε ράντζα, χρησιμοποιούμε ιδιωτικές δομές που δεν τις πληρώνει ο πολίτης, πηγαίνει δωρεάν για να μην έχει ράντζα, είναι ιδιωτικοποίηση ή εξυπηρέτηση του πολίτη; Το Αττικό, από τις 14 χειρουργικές κλίνες χρησιμοποιεί τις 7-8. Εάν, βάζοντας γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα αλλά πληρώνοντας στο δημόσιο, αντί για τις 8 χειρουργικές κλίνες λειτουργήσουν και οι 14, τελικά ο πολίτης δεν θα κάνει πιο γρήγορα το χειρουργείο του; Άρα αυτά δεν είναι ιδιωτικοποίηση, είναι ιδεοληψίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)