to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 27.06.2014

Κοινωνία

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για Μανωλάδα: Η δικαιοσύνη να αναχαιτίσει τον εκφασισμό

"Η δικαιοσύνη με την απόφασή της για όσα εγκληματικά συνέβησαν τον Απρίλιο του 2013 στη Μανωλάδα εναντίον των μεταναστών εργατών γης ή θα αναχαιτίσει θεσμικά και δημοκρατικά τον κοινωνικό και πολιτικό εκφασισμό αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη ή θα τον ισχυροποιήσει", υπογραμμίζει η βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, σχολιάζοντας την εξέλιξη της δίκης.


"Οι γνωστοί δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων προσπαθούν να τους παρουσιάσουν ως θύματα και επιδιώκουν με την τακτική τους να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες εργάτες γης μέσα στις δικαστικές αίθουσες, οι οποίοι πέραν όλων όσων έχουν υποστεί βιώνουν και την ανασφάλεια του ότι δεν έλαβαν όλοι άδειες παραμονής μετά τα εγκληματικά γεγονότα στη Μανωλάδα".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει κατηγορηματικά ότι "οι μετανάστες εργάτες γης στη νέα δοκιμασία στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν είναι μόνοι τους.

Οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου προσπάθησαν και εντός του κοινοβουλίου το προηγούμενο διάστημα να εγκλωβίσουν τους μετανάστες εργάτες γης ώστε να μην παρουσιαστούν καν στη δικαστική αίθουσα, καθώς κατέθεταν Τροπολογία, η οποία αφορούσε την εκμετάλλευση μεταναστών εργατών γης χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα αποκλειστικά για επτά μήνες (μέχρι 30/06/2014), χωρίς να έχει καμία πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει (άρα απέλαση αυτών), τη βιομετρική καταγραφή των μεταναστών εργατών γης (γεγονός που θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους) και την καταγραφή των στοιχείων τους στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα με τη μαρτυρία ενός και μόνο και συγκεκριμένου εργοδότη ότι απασχολεί τον συγκεκριμένο εργάτη".

Δηλαδή, εξηγεί, "το κράτος θα έβαζε εργάτες και παραγωγούς να δηλώσουν την «παρανομία» τους στο Α.Τ. για να εργαστούν για επτά μήνες οι εργάτες γης στο όνομα των εξαγωγών και μάλιστα με εργόσημο (μορφή απασχόλησης που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας).

Εάν είχε ψηφιστεί η εν λόγω Τροπολογία, σε τρεις μέρες από σήμερα οι εργάτες γης, εάν δεν «συμμορφωνόντουσαν», θα αναγκάζονταν σε απέλαση. Η έγκριση και ψήφιση αυτής της Τροπολογίας αναστάλθηκε μετά από εντονότατη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια δύο φόρες με επιτυχία, χωρίς αυτό να αλλάζει τον τρόπο που οι δυνάμεις του μνημονίου αντιμετωπίζουν το εν λόγω γεγονός και εν γένει την εργατική τάξη στην πατρίδα μας", τονίζει.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "η θεσμικά ολοκληρωμένη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης είναι το αναγκαίο 'οξυγόνο' για όλο τον δημοκρατικό κόσμο στη πατρίδα μας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)