to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 06.06.2022

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τα χρυσά μπόνους στις τράπεζες

«Κάθε φορά που η ΝΔ επιχειρεί να αποποιηθεί την άμεση σχέση της με τη χρεωκοπία της χώρας προσβάλλει όχι απλώς τη μνήμη αλλά και τα βιώματα της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει σε Δήλωση-απάντηση της στο υπουργείο Οικονομικών η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Αναλυτικά η δήλωση της

Με τη χθεσινή του ανακοίνωση - και πάλι μαύρα μεσάνυχτα - το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε όλα όσα καταγγείλαμε και συγκεκριμένα ότι:

  • ​​Ανοίγει τον δρόμο για χρυσά μπόνους στα στελέχη των τραπεζών από το 2023 με το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ.
  • ​Μάλιστα, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο δρόμος για τα χρυσά μπόνους να ανοίξει όχι απλά από φέτος αλλά και αναδρομικά.
  • ​Κάποιοι τραπεζίτες δεν δέχθηκαν να ξεκινήσουν την κούρσα των μπόνους αργότερα από άλλους γι’ αυτό η κυβέρνηση όρισε ως κοινή αφετηρία το 2023.

Κάθε φορά που η ΝΔ επιχειρεί να αποποιηθεί την άμεση σχέση της με τη χρεωκοπία της χώρας προσβάλλει όχι απλώς τη μνήμη αλλά και τα βιώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Προφανώς, δε, το προνόμιο που θεωρεί ότι έχει να μιλά για το τραπεζικό σύστημα απορρέει από τα 381 εκατ. που χρωστά στις τράπεζες.

Υ.Γ. Χαιρετίζουμε τον αυτοσαρκασμό του υπουργείου που κάνει λόγο για «αυπνίες».

Η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών

Νωρίτερα το Υπ. Οικονομικών είχε επιχειρήσει να απαντήσει στη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά «σκανδαλώδεις ρυθμίσεις» και «φαγοπότι» στη σημερινή Κυβέρνηση, ας ανατρέξει στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής, επί ημερών διακυβέρνησής του, στον τρόπο χορήγησης δανείων και στους αποδέκτες αυτών.

Και τότε η κα Αχτσιόγλου, αν διαβάσει και τη σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη συγκεκριμένη τράπεζα, θα έχει αϋπνίες…»

ενώ επίσης ανέφερε ότι: «Οι μνήμες των πολιτών είναι ακόμη νωπές από την επιβολή τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, την αύξηση των «κόκκινων» δανείων, τη συρρίκνωση των καταθέσεων, τη χορήγηση δανείων - με αδιαφανείς διαδικασίες - από μη συστημική τράπεζα, όλα αυτά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.»

Εκλεκτική μνήμη;

Μάλλον το επιτελείο του κ. Σταϊκούρα ξεχνά ποιες ήταν οι αιτίες της οικονομικής ασφυξίας το 2015 οπότε ας του θυμίσουμε ορισμένες:

Ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ανέβασαν τα ελλείματα της ελληνικής οικονομίας σε δυσθεώρητα ύψη. Οι ίδιες κυβερνήσεις που έκαναν δημιουργική λογιστική με τα δημόσια οικονομικά ουσιαστικά μασκαρεύοντας τη χρεοκοπία. Οι ίδιες κυβερνήσεις που έκαναν κανονικότητα τη διαφθορά και τις μίζες και το «μαζί τα φάγαμε».

Και όταν η βόμβα «έσκασε» στα χέρια τους προσπάθησαν να ναρκοθετήσουν κάθε προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, μιας τίμιας εναλλακτικής για τα δημόσια οικονομικά που θα διέσωζε τη κοινωνία μαζί με την οικονομία. Όσοι φώναζαν «Γερούν γερά» σήμερα κάθονται στα ίδια έδρανα με τον κ. Σταϊκούρα.

Υπό αυτό το πρίσμα αντί να ζητούν συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την εικοσαετή ταλαιπωρία που του επέβαλλε η νεοφιλελεύθερη μονομέρεια και οι εκσυγχρονιστικές εμμονές τους, έχουν το θράσος να βγάζουν και ανακοινώσεις που αναμασούν τα ίδια ψέματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)