to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 01.08.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Ψηφίζουμε μέτρα και συγκρουόμαστε με συμφέροντα χωρίς να σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος

Για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές μίλησε Στο Κόκκινο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και πως αυτά που εξαγγέλθηκαν νωρίτερα και ψηφίζονται απόψε στη Βουλή αποδεικνύουν ότι συγκρούονται με συμφέροντα χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.


Η υπουργός στην Ευγενία Λουπάκη ανέφερε το επίδομα ανεργίας που θα δοθεί άμεσα στους εργαζόμενους πληγέντες που έχασαν τη δουλειά τους είτε καταστράφηκε ολικώς ή μερικώς η επιχείρηση - είτε πληρούν τις προϋποθέσεις είτε όχι - ενώ ανέφερε και τη χορήγηση του εφάπαξ ποσού των 600 ευρώ.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Εργασίας: Δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Η κα Αχτσιόγλου εξήγησε τους τρεις άξονες του τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη». Πρώτον υλοποιούνται μέτρα στήριξης – ανακούφισης πληγέντων αμέσως πέραν των όσων προβλέπονται παγίως.  Δεύτερον αναλαμβάνουν και υλοποιούν πράξεις για να μην επαναληφθεί κατά το δυνατό μια παρόμοια τραγωδία στο μέλλον χωρίς να λογαριάσουν τη σύγκρουση με συμφέροντα. Τρίτον προχωρούν στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ερευνώνται πράξεις και παραλείψεις που εμφιλοχώρησαν για να διερευνηθεί απολύτως τι συνέβη, να αποδοθούν ευθύνες με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται διοικητικές και δικαστικές και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία επί αυτού.

Η υπουργός εξήγησε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό και σε αυτά θα προστεθούν τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και η οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αφορούν τις ζημιές που προκλήθηκαν και την πολιτική προστασία.

Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι τα μέτρα ήδη υλοποιούνται «δεν είναι εξαγγελίες» έχουμε ήδη έξι υπουργικές αποφάσεις, «ήδη ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ δέχονται τις αιτήσεις όπου χρειάζονται». Τόνισε πως ήδη ΟΑΕΔ έχει επικοινωνήσει με το σύνολο των ανθρώπων για όσους είχαν δάνεια τους τέως ΟΕΚ ώστε να γίνει ρύθμιση. Σημείωσε πως η αμεσότητα είναι το χαρακτηριστικό για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι υπάρχει ήδη άμεση επικοινωνία με όσους έχουν θανόντες στις οικογένειες για να τους κατατεθούν τα 10.000 ευρώ ανά νεκρό άτομο.
Ενώ σημείωσε ότι παιδιά που έχασαν τους γονείς τους θα λαμβάνουν 1.000 ευρώ το μήνα μέχρι την ενηλικίωση τους ή εφόρου ζωής αν το παιδί έχει αναπηρία άνω του 60%.  

Οι συνταξιούχοι πληγέντες θα λάβουν άμεσα δύο επιπλέον κύριες και επικουρικές συντάξεις και αυτό θα αφορά όσους έχουν κύρια ή εξοχική κατοικία στις κατεστραμμένες περιοχές ή όσοι υπέστησαν σωματική βλάβη από τις πυρκαγιές.
Εξήγησε ότι «δεν έχουμε τάξη μεγέθους αυτή τη στιγμή» και πως θα πρέπει να περιμένουμε γιατί θα δικαιούνται των επιδομάτων και όσοι έχουν μερικώς βλάβη σε επιχειρήσεις κ.ο.κ.

Η υπουργός Εργασίας επανέλαβε πως αυτά που θα ψηφιστούν σήμερα εντάσσονται στον άξονα αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη και συγκρουόμαστε με συμφέροντα και ότι ο κόσμος το αναμένει αυτό. «Δεν θα κυλήσουμε στον βούρκο» σημείωσε «ελπίζουμε να το κατανοήσει και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος» και αν το κατανοήσει ο πολιτικός κόσμος θα αναγκαστεί να σταματήσει και η επικοινωνιακή τυμβωρυχία από τα ΜΜΕ, επισήμανε χαρακτηριστικά η υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)