to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 16.06.2021

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Κάνουν νόμο την ανομία στις εργασιακές σχέσεις (ηχητικό)

«Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ επιτίθεται στη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μίας πολύ μικρής ομάδας του κλειστού πυρήνα του ΣΕΒ», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.


Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κάθε μία από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στην πραγματικότητα είναι από τη γραφίδα του ΣΕΒ, είτε αφορά την κατάργηση του 8ώρου και τη δουλειά 10 ώρες την ημέρα χωρίς επιπλέον αμοιβή, είτε αφορά το έκτρωμα με το σπαστό ωράριο για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, είτε αφορά τις παρεμβάσεις που καθιστούν εξαρχής παράνομες όλες τις απεργίες και θέτουν στην ευθύνη της συνδικαλιστικής οργάνωσης την εργασία των απεργοσπαστών, είτε αφορά το ότι δεν θα υπάρχει πια καμία προστασία από τις απολύσεις».

Η E. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί μία συνολική στρατηγική υποτίμησης της εργασίας, υποτίμησης του μισθού και επαναπροσδιορισμού προς τα κάτω του ορίου των αναγκών της εργατικής τάξης. Έτσι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη η ΝΔ, η οποία κατάργησε όσα έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά και ξαναπιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε το 2014. Αυτή τη στρατηγική την κάνει πράξη με βασικό εργαλείο την ατομική σύμβαση εργασίας. Πρακτικά έτσι επιτρέπει την απόλυτη επικράτηση του ισχυρού μέρους της εργασιακής σχέσης, του εργοδότη».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης επιχειρούν να κάνουν την ανομία νόμο. Εργοδοτικές πρακτικές αυθαιρεσίας και ασυδοσίας πια νομιμοποιούνται. Αυτό δεν μπορεί να σταθεί. Οι εργαζόμενοι το έχουν συνειδητοποιήσει και αντιδρούν. Πολύ γρήγορα, στην πράξη, αυτό τον νομοσχέδιο θα μπει στην άκρη. Με αυτή την επιλογή η κυβέρνηση έβαλε συνολικά την κοινωνία απέναντί της και αντιδρά με καθεστωτικό τρόπο, με θρασυδειλία και ψέματα».

Η Ε. Αχτσιόγλου σημείωσε, τέλος, ότι «η αήθης επίθεση της κυβέρνησης στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων, εκτός ενός πολύ σκληρού εργοδοτικού πυρήνα, θα καταρρεύσει με πάταγο. Το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι η αρχή του τέλους αυτής της πορείας. Έχουμε επανεκκίνηση της κοινωνικής ενεργοποίησης και μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)