to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 12.01.2018

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Η πρόταση της ΝΔ για την απεργία σε σύμπλευση με την πρόταση του ΔΝΤ (βίντεο)

Σε αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του πρώην υπουργού-τομεάρχη της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, εξελίχθηκε η τοποθέτηση του δεύτερου στην Ολομέλεια, καθώς ο κ. Βρούτσης, με αιχμή τη διάταξη για την απεργία


Ενώ η υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η ρύθμιση για το «50 συν 1» αφορά στην απαρτία για όχι στη λήψη απόφασης για απεργία, ενώ στα πανελλήνια και περιφερειακά σωματεία αυτή λαμβάνεται από το ΔΣ, ο κ. Βούτσης επέμεινε ότι η κυβέρνηση φέρνει μία διάταξη-αλχημεία, που μετά την ψήφισή της θα είναι αντιφατική. Κι αυτό -όπως ο ίδιος εξήγησε- επειδή η νομοθετική διάταξη ακυρώνει την απεργία στα πανελλήνιας εμβέλειας και περιφερειακά σωματεία διότι αφενός λείπει η ρητή διευκρίνιση για εξαίρεσή τους, αφετέρου δεν ορίζεται στο κείμενο του νόμου «με την επιφύλαξη του άρθρου 20 του 1264», με αποτέλεσμα να εξομοιώνονται όλα τα σωματεία και να χαθεί η απεργία στα δικαστήρια. 

«Η πρόταση της ΝΔ είναι σε απόσταση από τη ρύθμιση της κυβέρνησης και σε σύμπλευση με την πρόταση του ΔΝΤ» επανέλαβε η κ. Αχτσιόγλου, αφού αφορά στη λήψη απόφασης για απεργία από το «50 συν 1» των οικονομικά ενήμερων μελών των σωματείων, ενώ η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση λέει ότι η απόφαση για απεργία λαμβάνεται από τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων και αυτό θα ισχύει και μετά την ψήφισή της. 

«Αυτή είναι η θέση της ΝΔ ξεκάθαρα. Αλλά με μία διαφορά από αυτά που λέει η υπουργός. Ότι η ΝΔ θέλει και να ψηφίζει η πλειοψηφία των εργαζόμενων, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα να συμμετέχουν και τα περιφερειακής και πανελλήνιας εμβέλειας σωματεία" ανταπάντησε ο τομεάρχης της ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)