to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 25.04.2017

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου (βίντεο)

Η Πρωτομαγιά κηρύσσεται ως υποχρεωτική αργία δια νόμου και όχι πλέον με υπουργική απόφαση όπως ισχύει μέχρι σήμερα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και άλλες Διατάξεις» από την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου. H αργία της Πρωτομαγιάς μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα εφόσον συμπίπτει με Κυριακή. Μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για την Κυριακή του Πάσχα


«Η καθιέρωση της 1ης Μαΐου, ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, καθώς με την ψήφιση της τροπολογίας δεν θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού το πότε θα κηρύσσεται ως τέτοια», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσίοχλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία που η ίδια εισηγήθη.

Επίσης, μίλησε για ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της τροπολογίας απέναντι σε μία Ευρώπη, όπου «η ανάπτυξη περνά μέσα από τη συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, με τους εργοδότες να καρπώνονται τους κόπους των εργαζομένων». «Η κυβέρνηση προσπαθεί, σε μία ιδιαίτερα δυσμενή χρονική περίοδο, να ανατρέψει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η Μαΐου 2017 καθορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες, γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές, με απόφαση την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)