to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 25.08.2022

Οικονομία

Έφη Αχτσιόγλου: Ακρίβεια Μητσοτάκη και φορολογικά υπερέσοδα καταβροχθίζουν το εισόδημα των πολιτών

«Τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο 7μηνο επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια Μητσοτάκη, από τη μία με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος, τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα αγαθά και από την άλλη μέσω των φορολογικών υπερεσόδων εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων», τονίζει σε δήλωση της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

Τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο 7μηνο επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια Μητσοτάκη, από τη μία με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος, τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα αγαθά και από την άλλη μέσω των φορολογικών υπερεσόδων εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων.

Τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 5,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα από ΦΠΑ αυξημένα κατά 2,4 δισ. ευρώ. Οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο που η κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσο ότι «βρίσκει» και μετατρέπει σε επιδοτήσεις του καρτέλ της ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Η ακρίβεια Μητσοτάκη και τα φορολογικά υπερέσοδα καταβροχθίζουν το εισόδημα των παραγωγικών δυνάμεων, για να τροφοδοτείται καθημερινά η αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων.

Όσο η χώρα διασύρεται εξαιτίας των παρακρατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, όσο το εισόδημα των πολιτών εξανεμίζεται προς ικανοποίηση ολιγοπωλίων, τόσο η πολιτική αλλαγή καθίσταται επιτακτικότερη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)