to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 26.02.2021

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: «Ακέραια η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη»

«Ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης μίας τεράστιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο OPEN


«Το ζήτημα δεν είναι “επικοινωνιακό”, ούτε “μία αρνητική αίσθηση που έχει καλλιεργηθεί από τη συνέντευξη της κ. Μενδώνη”, ούτε “ένα θέμα που έχει λήξει”, όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η υπουργός Πολιτισμού επί περισσότερο από δύο εβδομάδες συγκαλύπτει την υπόθεση που βαραίνει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον οποίο διόρισε η κ. Μενδώνη για λόγους υποτίθεται δημοσίου συμφέροντος, διακόπτοντας μάλιστα τον διαγωνισμό που έτρεχε εκείνη την περίοδο».

Η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης φέρει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη, από τη στιγμή που συνεχίζει να καλύπτει την κ. Μενδώνη» και σημείωσε ότι «ο κ. Λιγνάδης είναι εδώ και εβδομάδες καταγγελλόμενος για κατά συρροή βιασμούς και η υπουργός Πολιτισμού προσπάθησε να συγκαλύψει επώνυμη καταγγελία, η οποία υπάρχει από τις 6 Φεβρουαρίου. Η κ. Μενδώνη αποφάσισε να πει δημόσια στον ελληνικό λαό ότι “ο κ. Λιγνάδης την εξαπάτησε” μετά από τουλάχιστον δύο εβδομάδες και μόνο όταν κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «το να λέει η κ. Μενδώνη πως αμφισβητούμε το ήθος του κ. Λιγνάδη, ενώ ήδη υπήρχαν καταγγελίες, δεν είναι προσπάθεια συγκάλυψης; Η υπουργός Πολιτισμού είπε καθαρά ψέματα για να μην αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το πρόσωπο το οποίο κάλυπτε. Η κυβέρνηση συνολικά με άρρητα ρήματα επιχείρησε να πει ότι δεν υπάρχει υπόθεση, αυτό είναι προσπάθεια συγκάλυψης για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος».

Η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε, τέλος, ότι «χθες στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό», αλλά «οδός διαφυγής δεν υπάρχει. Τα πράγματα είναι σαφή και η πολιτική ευθύνη τον βαραίνει».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)