to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 14.02.2023

Διεθνή

«Efharisto poli file»: Το μήνυμα της εφημερίδας Hurriyet στην Ελλάδα

Στο τουρκικό δημοσίευμα παρατίθεται και η δήλωση του επικεφαλής της ΕΜΑΚ, ο οποίος είπε: «Κάναμε ό,τι θα κάναμε στη χώρα μας, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο»


«Efharisto poli file», γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ στο πρωτοσέλιδο της, ευχαριστώντας την Ελλάδα για την έμπρακτη αλληλεγγύη της, μετά τον καταστροφικό σεισμό που σκότωσε πάνω από 37.000 ανθρώπους.

«Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Ελλάδα την ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ) περίπου 50 ατόμων, που έμεινε στην Τουρκία για μια εβδομάδα», έγραψε η Χουριέτ παραθέτοντας πληροφορίες για το «κλίμα υπερηφάνειας αλλά και τα εγκώμια για έμπρακτη αλληλεγγύη και ανθρωπιά που έλαβαν οι διασώστες» επιστρέφοντας στην πατρίδα.

Στο ίδιο τουρκικό δημοσίευμα παρατίθεται και η δήλωση του επικεφαλής της Ελληνικής Μονάδας Ειδικής Αντιμετώπισης Καταστροφών της ΕΜΑΚ, Δημήτρη Ρούπα, ο οποίος είπε: «Κάναμε ό,τι θα κάναμε στη χώρα μας, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο».

Οι Έλληνες διασώστες βρίσκονταν ως την Κυριακή στην Αντιόχεια και λίγες ώρες προτού ολοκληρωθεί το έργο τους, δέχτηκαν παράκληση συγγενών 24χρονης εγκλωβισμένης να αναλάβουν ακόμα μία επιχείρηση, σε πολυκατοικία στο Χατάι.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την «έμπρακτη αλληλεγγύη της Ελλάδας» και όπως έγραψε η «Τζουμχουριέτ» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποδέχτηκε στα Άδανα τον Νίκο Δένδια τονίζοντας ότι «θα καταβάλλουμε προσπάθειες, για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου» ενώ σχολίασε ότι «σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες».

Ο Μεβλούτ Τσαβόσογλου σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ελι Κοέν, δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι «η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)