to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

17:50 | 26.03.2018

Κοινωνία

Ο Αμβρόσιος «ξαναχτυπά» κατά των «Συριζαίων - Ομοφυλόφιλων - Αναρχικών» μετά την έφεση κατά της αθώωσής του

Έφεση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγαίου στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, η οποία αθώωσε τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.


Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Αιγίου μετά από μήνυση που κατέθεσαν 9 εκπρόσωποι της ΛΟΤΑ κοινότητας για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους (με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο) και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και αθωώθηκε.
Αφορμή, ήταν το ομοφοβικό παραλήρημα σε άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
 
«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», είχε γράψει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, ο οποίος στην πολύωρη δίκη του υποστήριξε ότι δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους, αλλά στους πολιτικούς που υποστήριξαν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ... πείθοντας την έδρα για την αθωώτητα του.
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει ομοφοβικά πυρά και εντός του δικαστηρίου.

Το Antivirus Magazine που παρακολούθησε τη δίκη, συγκέντρωσε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που είπε κατά την απολογία του ο Μητροπολίτης:

 • Με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε:«Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

 • «Θεωρώ μεγάλη τιμή που είμαι σ´αυτή τη θέση.»

 • «Η ιερά Σύνοδος πρόδωσε την εκκλησία σ´αυτό το θέμα.»

 • «Έχω υποχρεώσεις και δικαιώματα. Έχω μια κουβέντα και οφείλουν να τη σεβαστούν.»

 • «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους.»

 • «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του Θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοιώσουν.»

 • «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται.»

 • «Ο νόμος που έκανε η πολιτεία, για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας, είναι λάθος με βάση το νόμο του Θεού.»

 • «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»

 • «Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη κι έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση;»

 • «Το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία, που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονείστε τους. Το χρησιμοποιούμε σαν έκφραση, σα να λέω στη συνήγορο «Φτου σου κοπέλα μου, κούκλα είσαι» 

Για την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχολιάσει:

Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης. 

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η  δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της.


Ο Αμβρόσιος «ξαναχτυπά» ρατσιστικά

Ο Αμβρόσιος «ξαναχτύπησε» με αφορμή την έφεση με νέο ρατσιστικό παραλήρημα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ιστολόγιό του: «Ελευθερία του λόγου υπάρχει μόνο για Συριζαίους, για ομοφυλόφιλους και αναρχικούς! Ζήτω η Δημοκρατία!».

 

ΔΗΛΩΣΙΣ: Ως χριστιανός και ως Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, δηλ. της Εκκλησίας, η οποία διδάσκει και εφαρμόζει την αγάπη, αγαπάμε τους πάντες! Συνεπώς και τους αθέους και τους αιχμαλωτισμένους στα πάθη της ατιμίας, της αμαρτίας εν γένει! Επίσης και τους Πολιτικούς, όπου και αν ανήκουν!

Αγαπάμε όλους, κατά τήν εντολή του Κυρίου μας «αγαπάτε αλλήλους» ('Ιωάνν. 13, 34)

ΑΛΛ' εν ταυτώ

________ Ως χριστιανός καί ως Επίσκοπος επίσης οφείλουμε να αγωνιζώμεθα για τη επικράτηση της Βασιλείας του Θεού και για τη σωτηρία των ψυχών!

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ

________ Αντιμαχόμεθα και πολεμάμε όλους εκείνους, οι οποίοι πολεμούν τον Σωτήρα Χριστό, ήτοι:

Tους άθεους Πολιτικούς, εάν και όταν πολεμούν την Εκκλησία, (βλέπε π.χ. Νικ. Φίλη, Κωνστ. Γαβρόγλου κλπ. στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία!)

Τούς δούλους της αμαρτίας γενικώς, όταν αυτοί αμαρτάνουν δημοσίως και μάλιστα, όταν υπερηφανεύωνται για τον τρόπο της ζωής των (βλ. πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τον θρησκευτικό όρκο, ή ζουν παράνομα, δηλ. χωρίς θρησκευτικό γάμο), Δηλ. αυτούς, οι ζούν στην αμαρτία, όταν προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελληνική Κοινωνία τον τρόπον της αμαρτωλής και μή χριστιανοπρεπούς ζωής των ως τρόπον και κανόνα ζωής! Τούτο δε κατά τήν εντολήν του Θεού: «Έως θανάτου αγώνισαι περί της αληθείας καί Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σού», δηλ. «μέχρι της τελευταίας σου πνοής να αγνωνίζεσαι για την αλήθεια και ο Κύριος θα πολεμήσει μετά σου και υπέρ σού» (Σοφ. Σειράχ 4, 28),

Τους δούλους των παθών της ατιμίας, όπως π.χ. τους ομοφυλοφίλους, εάν και εφ' όσον αυτοί προσπαθούν να επιβάλουν τα πάθη της ατιμίας των σαν φυσιολογικό τρόπο ζωής (βλ.τις παρελάσεις Gays, τα φιλιά στόμα με στόμα στα θεωρεία της Βουλής, τους νεαρούς, ντυμένους με ράσα, έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών κλπ),

Τους εχθρούς της Πατρίδος μας, όταν αυτοί ενεργούν όχι μόνον κατά της Ορθοδοξίας, αλλά και κατά της Ελλάδος ή και του Ελληνικού Λαού,

Τους Πολιτικούς πάσης αποχρώσεως, ήτοι μπλέ, πράσινους, κίτρινους, κόκκινους, μαύρους, πρασινο-μπλέ κλπ, δηλ. πάσης αποχρώσεως, εάν καί όταν αυτοί εχθρεύωνται την Εκκλησία του Χριστού (όπως πχ. την Ν.Δ. να ψηφίζει το Νομοσχέδιο περί του «Συμφώνου Συμβιώσεως» των Ομοφυλοφίλων!)

Τους αιρετικούς, επειδή αλλοιώνουν το περιεχόμενον της Διδασκαλίας του Χριστού,

Τους λεγομένους Οικουμενιστές, δηλ. τους εκκλησιαστικούς εκείνους παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα της κοινωνίας καί επικοινωνίας με τους αλλοδόξους ή και αλλοθρήσκους προβαίνουν σε παραχωρήσεις κλπ., οι οποίες όμως αλλοιώνουν το περιεχόμενον της αμωμήτου ημών Πίστεως. Βλεπε π.χ. τις απαράδεκτες σχέσεις Ορθοδόξων με τους Ρωμαιοκαθολικούς, με τον Πάπα της Ρώμης κλπ. Μερικοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας προβαίνουν σε πράξεις, με τις οποίες υποβαθμίζεται ή και αλλοιώνεται το περιεχόμενον της αμωμήτου ημών Πίστεως, τ.έ. της Ορθοδοξίας μας (βλ. π.χ. τις Αποφάσεις της Συνοδου του Κολυμπαρίου της Κρήτης του 2016, όπου τόσον οι Ρωμαιοκαθολικοί, όσον και οι Προστεστάντες αναγνωρίζονται σαν ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ενώ η Εκκλησία είναι μία, από την οποίαν αποσχίσθηκαν και έφυγαν! βλ. επίσης την παρακάτω είδηση, ότι Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος παρέστη επισήμως «στην Αρχιερατική θεία λειτουργία για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής, η οπoία τελέσθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018» στο Ναό του Αγίου Παύλου των Ρωμαιοκαθολικών, βλ. Romfea.gr της 21.03.2018).

Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, παραθέτοντας φωτογραφίες από τους δρόμους του Αιγίου:

"ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ; ΉΑΝΑΡΧΙΚΟΙ;

1. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Με βεβαιότητα κανείς δεν θα μπορούσε να το ισχυρισθεί! Πλήν όμως ακόμη και αν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν ήσαν οι αυτουργοί των σημειωθεισών καταστροφών, χωρίς αμφιβολία αυτοί είναι οι ΗΘΙΚΟΙ αυτουργοί, ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ!

ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ 1η: Οι Δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα.

«Η πολιτική των διακρίσεων που καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνεται γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία. Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της». Οι άνθρωποι αυτοί διαστρέφουν τά λόγια μας! Εμείς, κάνοντας «καλαμπούρι» και για να θυμίσουμε τόν κ. Σαββίδη με όπλο στη ζώνη του στο γήπεσο, είπαμε τα εξής: «Αν είχαμε το όπλο του κ. Σαββίδη θα μπορούσαμε να τους καθαρίσουμε όλους αυτούς!»

ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ 2α: Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων.

Δεν σεβάσθηκαν ούτε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη απελευθέρωση των Καλαβρύτων (21.03.1821), ούτε και την αποφασιστική συμβολή της Εκκλησίας εν τω προσώπω του Παλαιών Πατρών Γερμανού εκεί ψηλά στην Αγία Λαύρα, και προέβησαν στις εξής δηλώσεις: «Η αντίδραση της μέχρι τώρα βουβής Καλαβρυτινής κοινωνίας δεν θα αργήσει να έρθει! Η άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για εξέταση της απόφασης, όπως άλλωστε ο νόμος προβλέπει αλλά και η προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν κλείνει την υπόθεση. Το θέμα θα έχει συνέχεια» (βλ.Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 21.03.2018, σελ.10).

ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ 3η: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας.

«Σχετικά με την αθώωση του κ. Αμβροσίου, μας καλύπτει πλήρως η κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. ....Αλήθεια η παρουσία του ... ως μάρτυρα υπεράσπισης της ακροδεξιάς, ομοφοβικής και ρατσιστικής ρητορικής, που εκπέμπει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Αμβρόσιος, σε ποια θεσμική ιδιότητα εντάσσεται;» (βλ. ΠΡΩΤΗ, 19.03.2018, σελ.15).

ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ 4η: Η από κάθε άποψη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ παρέμβαση του Υπουργού κ. ΚΟΝΤΟΝΗ.

«Η αθώωση Αμβροσίου "ξένισε" τον Στ. Κοντονή» έγραψε η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και προσθέτει:

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για τον λόγο αυτόν αύριο (σ.σ.:σήμερα) θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης, στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης, για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτήν την κρίση» (βλ. φ. της 19-03.2018, σελ. 35). Ναι, αλλά ο κ. Κοντονής ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για την αθώωση του κ. Καμμένου;

ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ 5η: Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ριζούλης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Καλαβρύτωναπό τον Τουρκικό ζυγό (21.03.2018) ο Βουλευτης Άχαΐας κ. Ανδρέας Ριζούλης, θέλοντας να μας αποφύγει, αρνήθηκε να σταθεί στο χώρο των επισήμων! Εμείς τον ανακαλύψαμε κάπου στο πίσω μέρος της Εξέδρας των Επισήμων, οπότε καί πλησιάσαμε για να τον χαιρετήσουμε.Οκ.Ριζούλης, εμφανίζοντας μια αγενέστατη συμπεριφορά, όχι μόνον απέφυγε να μας δώσει τό χέρι του, αλλά και εγύρισε την πλάτη του, τρεπόμενος ....εις φυγήν! Τι ωραίοι άνθρωποι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

2. ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ; ή 3. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ;

ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ, και ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!

Κάποια ιστοσελίδα έγραψε τα εξής:

«Μπορεί τα ΜΜΕ να επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στη δικαστική απόφαση για την υπόθεση της προσβολής των ομοφυλοφίλων από την Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, πλήν όμως ουδεμία αναφορά έγινε για αυτά που προηγήθηκαν ή και επακολούθησαν στο Αίγιο της εκδίκασης της υπόθεσης από ομάδες αναρχικών και ομοφυλοφίλων.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης υποκίνησης σε βία και προσβολής των ομοφυλοφίλων από τον Μητροπολίτη, 100 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και στην κοινότητα των LGBTQ επισκέφτηκαν την πόλη του Αιγίου από άλλες περιοχές της χώρας με σκοπό να διαμαρτυρηθούν.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης σχετικά παραμονής τους στην πόλη, τα άτομα αυτά κρέμασαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του Μητροπολίτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ προπηλάκισαν και τον πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Μιχάλη Αρβανίτη κατά την είσοδό του στο κτίριο από την πόρτα του κυλικείου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή και να προκληθούν φθορές στην πόρτα (έσπασαν με πέτρα το τζάμι). Κάποια άτομα από τους αντιεξουσιαστές εστράφησαν εναντίον και δημοσιογράφων τοπικών Μ.Μ.Ε., οι οποίοι προσπάθησαν να τραβήξουν φωτογραφίες έξω από το χώρο και παραλίγο να σημειωθεί συμπλοκή, με τους άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ να παρακολουθούν το περιστατικό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Λίγο αργότερα, τα ίδια άτομα έφυγαν πεζή προς το κέντρο του Αιγίου, και αφού υπέστειλαν την ελληνική σημαία από το Ηρώον των Υψηλών Αλωνίων, ανήρτησαν την πολύχρωμη σημαία των LGBTQ έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης. Μάλιστα, δεν δίστασαν να γράψουν με σπρέι σε κεντρικά κτήρια, πεζοδρόμια και στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού υβριστικά και βλάσφημα συνθήματα τόσο κατά του Μητροπολίτη όσο και κατά της Υπεραγίας Θεοτόκου...

Μετά από αυτή την επαίσχυντη και ντροπιαστική πράξη για αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορεί ο κάθε Έλληνας πολίτης να εκφράζεται ελεύθερα, τα άτομα αυτά συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους στο κέντρο της πόλης και αφού εξεφώνησαν βλάσφημα και υβριστικά συνθήματα όπως «είμαστε αδελφές δεν κάνουμε σκοπιές, είμαστε και τρανς δεν μπαίνουμε στα τανκς», ξεχνώντας φυσικά ότι κάποιοι και σκοπιές έκαναν και στα τανκς μπήκαν ώστε αυτοί ελεύθερα να μπορούν σήμερα να τους ειρωνεύονται...».

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ..... ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Ένα από τα συνθήματα:

«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ!»

Και ένα ακόμη:

«GAYS, TRANS, ΛΕΣΒΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»!

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)