to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 06.01.2023

Πολιτική

Έφ. Αχτσιόγλου - Αλ. Χαρίτσης: «Ακρίβεια διαρκείας και κυβερνητικές επιλογές εξουθενώνουν τους πολίτες»

Στα ύψη ο πληθωρισμός και τον Δεκέμβριο - «H κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη πολιτική», τονίζουν η τομεάρχης Οικονομικών και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο πληθωρισμός και για τον μήνα του Δεκεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, στη χώρα μας ο πληθωρισμός κινείται στο 7,6%.

Με αφορμή τα νέα αυτά στοιχεία, κοινή δήλωση εξέδωσαν η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου να παραμένουν καθηλωμένα σε υψηλά επίπεδα η χρονιά έκλεισε με τον πιο δυσοίωνο τρόπο για την κοινωνική πλειοψηφία. Ο πληθωρισμός 7,6% για τον Δεκέμβριο υποδεικνύει μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με έναν ήδη υψηλό πληθωρισμό 4,4% του περσινού Δεκεμβρίου.

Επί ενάμιση χρόνο τώρα, που η κρίση ακρίβειας έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη πολιτική: επιδότηση της  αισχροκέρδειας των καρτέλ και μέτρα που όχι μόνο δεν ανακουφίζουν τους πολίτες αλλά ανατροφοδοτούν νέες μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας καταγράφει τη μία αρνητική πρωτιά μετά την άλλη. Με την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και την υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη.

Δεν πρόκειται για αστοχία ούτε για διαχειριστική ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει σαφείς πολιτικές επιλογές: διασφάλιση υπερκερδών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδόματα «κοροϊδία» για τους πολίτες. Πολιτική αλλαγή τώρα για να βάλουμε τέρμα στην αδικία, για να ορθοποδήσει και πάλι η κοινωνία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)