to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:58 | 23.07.2013

Κοινωνία

ΕΕΤΤ: Παρέμβαση σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι σε Vodafone – Wind

Τα σωματεία των εργαζομένων στις εταιρείες VODAFONE & WIND έχουν προγραμματίσει παρέμβαση για το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων


Παρέμβαση έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων τα σωματεία των εργαζομένων στις εταιρείες VODAFONE & WIND προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους σε ότι αφορά τους χειρισμούς της Επιτροπής στο αίτημά τους για ενημέρωση αναφορικά με το εγχείρημα του network sharing (συγχώνευση δικτύων) που σχεδιάζουν οι δύο εταιρείες και αναμένεται να εξετάσει η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ την Πέμπτη.

Τα σωματεία εργαζόμενων στις δύο εταιρείες υποστηρίζουν ότι η συνεργασία Vodafone και Wind σε ότι αφορά το δίκτυο θα είναι «μια ακόμα εργολαβία (outsourcing), που κύριος στόχος του είναι η μείωση του λειτουργικών εξόδων των δύο εταιριών και κυρίως του εργασιακού κόστους» ενώ τονίζουν ότι θα οδηγήσει σε κατάργηση των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και αντικατάστασή τους με ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών.

Τα δύο σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν την μεταφορά τους στην νέα εταιρεία. (Πηγή: euro2day.gr)

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΠΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, τα Σωματεία που υπογράφουν, διαμαρτύρονται για τον απαράδεκτο τρόπο που η υπηρεσία σας αντιμετώπισε το στοιχειώδες αίτημά μας για την παροχή πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με την ίδρυση «νέας εταιρίας» από τις Vodafone και Wind.

Καταθέσαμε το αίτημά μας στις 26/6/2013, παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου 27749 για το σωματείο της Wind και αντίστοιχα την ημερομηνία 11/7/2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 30140 για το Σωματείο της Vodafone. Έκτοτε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία σας, δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντησή σας για σχεδόν ένα μήνα.

Όταν αργότερα καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας, αρχικά μας ειπώθηκε ότι επρόκειτο να μας ενημερώσετε, πράγμα το οποίο ποτέ δεν έγινε. Στη συνέχεια, μετά από επανειλημμένες δικές μας τηλεφωνικές επικοινωνίες, μας αναφέρατε την εξωφρενική «δικαιολογία» ότι… χάσατε τον αριθμό πρωτοκόλλου! Aλήθεια, κύριοι; Αν επρόκειτο γι’ αυτό, γιατί άραγε δεν είχατε επικοινωνήσει μαζί μας για να σας το αποστείλουμε ξανά, ώστε να μας δώσετε και την απάντησή σας, ως οφείλατε; Και ποιος αρμόδιος της υπηρεσίας σας αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτή την «απώλεια»; Ο δεύτερος συνηθέστερος τρόπος αποφυγής της απάντησης ήταν οι επανειλημμένες υποσχέσεις για ανταπόκριση στο αίτημα την ίδια ή την επόμενη μέρα, χωρίς αυτό να έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί.

Όπως είχαμε τονίσει και στο αρχικό μας αίτημα, τα Σωματεία μας έχουν έντονο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον να γνωρίζουν τις εξελίξεις αυτής της υπόθεσης, καθώς επηρεάζει καθοριστικά τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, μισθοί κ.α.), τα δικαιώματα συνολικά περίπου 3.000 εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ο τρόπος που η υπηρεσία σας αντιμετώπισε το αίτημά μας δείχνει όχι μόνο ότι αδιαφορείτε για τα παραπάνω, αλλά μάλλον ότι δείχνετε υπέρμετρο ζήλο για την επεξεργασία, συζήτηση και ολοκλήρωση του αιτήματος των διοικήσεων των Vodafone και Wind εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους. Και πάντως ότι λειτουργείτε καθ’ υπέρβαση των τυπικών σας αρμοδιοτήτων, αφού δεν μας δώσατε καμία απάντηση, θετική ή αρνητική. Αλήθεια, από πού αντλεί η υπηρεσία σας το «δικαίωμα» να μεταχειρίζεται έτσι το αίτημα οποιουδήποτε πολίτη, πόσο μάλλον αν πρόκειται για οργανωμένα σωματεία, δηλ. να μην δίνει καμία συγκεκριμένη απάντηση, θετική ή αρνητική, και να υπεκφεύγει επί μακρόν;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την στάση σας, την οποία θα γνωστοποιήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για την πορεία του αιτήματός μας, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε και την εγκυρότητα της όποιας απάντησής σας, όπως έχουμε δικαίωμα, καθώς και τη δυνατότητα παρέμβασης μας στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Ε.Ε.Τ.Τ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου για να μπορέσουν να εκφραστούν οι θέσεις των εργαζομένων των δύο εταιρειών

Οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να μένουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας παθητικά την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, στο όνομα της εκτέλεσης οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.

Τέλος, σας επισυνάπτουμε και τα αρχικά υπομνήματα που είχαμε καταθέσει στην Ε.Ε.Τ.Τ μαζί με τους Αρ. Πρωτοκόλλου.

Tα Διοικητικά Συμβούλια των Επιχειρησιακών Σωματείων Vodafone-Wind

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)