to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 05.12.2014

Πολιτική

ΕΕΚΕ υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει με την υγεία και τη ζωή του Νίκου Ρωμανού

"Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια ακροδεξιά κυβέρνηση που μέσα σε λίγα χρόνια έχει ισοπεδώσει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παραβίασης των δικαιωμάτων ενός νέου ανθρώπου από την Κυβέρνηση. Ο Νίκος Ρωμανός οδηγείται στο θάνατο για υποστηρίξει το δικαίωμά του στη μόρφωση και την αξιοπρέπεια.

          Μια από τις πιο σοβαρές πτυχές της επίθεσης της Κυβέρνησης στη δημοκρατία και τα δικαιώματα είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις της στο έργο των υγειονομικών, με τις οποίες αποδεικνύεται και η παντελής αδιαφορία της για την υγεία και τη ζωή ενός ανθρώπου.

          Οι δικαστικές αρχές, συνεπικουρούμενες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και αρνούμενες το δίκαιο αίτημα του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ζητούσαν από τους θεράποντες γιατρούς το πρωτοφανές: να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας, να διαπράξουν δηλαδή βασανιστήρια σύμφωνα  με τη Διακήρυξη της Μάλτας του 1991. Προς τιμήν τους, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ κατήγγειλαν αμέσως τις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές και αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί στο βασανισμό ενός απεργού πείνας.

          Μια μέρα πριν, είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι) ότι ο διορισμένος διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, με έγγραφό του, απαγορεύει στους θεράποντες ιατρούς του Νίκου Ρωμανού να δίνουν πληροφορίες για την πορεία της υγείας του ασθενή τους, ενημέρωση που όπως ξεκαθαρίζει θα πράττει από εδώ και πέρα ο ίδιος. Η καταγγελία αναφέρεται σε “ασύστολη παρέμβαση του διοικητή, χωρίς να σέβεται το έργο των γιατρών και το απόρρητο του φακέλου του ασθενούς Νίκου Ρωμανού με αποκορύφωμα την απαγόρευση στους γιατρούς να μιλάνε στον τύπο, ενώ επισκέπτεται ο ίδιος τον απεργό πείνας συχνότατα, παρά τις προειδοποιήσεις ότι το επισκεπτήριο πρέπει να είναι περιορισμένο λόγω κινδύνου λοιμώξεων, κλπ. Επιπλέον, θεωρεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ότι πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς!”

          Τέλος, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αποτρόπαιης εικόνας: Πάνοπλοι αστυνομικοί, στη πόρτα του θαλάμου νοσηλείας του Ν. Ρωμανού, να αντιμετωπίζουν ως εισβολείς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου -στο χώρο εργασίας τους!-, φανερά διακινδυνεύοντας την εύθραυστη υγεία του απεργού πείνας. Μια εικόνα που αποτελεί την πιο ακλόνητη απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

          Δυστυχώς, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια ακροδεξιά κυβέρνηση που μέσα σε λίγα χρόνια έχει ισοπεδώσει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία. Καλούμε τους υγειονομικούς να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα αξιοθαύμαστη στάση τους και είμαστε αρωγοί στον αγώνα οποιουδήποτε παλεύει για δικαιοσύνη, ατομικές ελευθερίες, αξιοπρέπεια και δημοκρατία.

ΕΕΚΕ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)