to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:58 | 16.05.2013

Κοινωνία

ΕΕ: Ιταλία και Βουλγαρία «τελευταίες» στα δικαιώματα των gay

Η Βουλγαρία και η Ιταλία είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες γίνονται λιγότερο σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας.


Η ILGA-Europe, μια πανευρωπαϊκή ένωση για τα δικαιώματα των γκέι, βαθμολόγησε 49 ευρωπαϊκές χώρες από το 0 ως το 100 αναλύοντας θέματα όπως η ύπαρξη νομοθεσίας περί γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και νόμων κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

Ο βαθμός της Βουλγαρίας ήταν 18 και της Ιταλίας 19, ενώ η Βρετανία ήρθε πρώτη με 77, ακολουθούμενη από το Βέλγιο με 67 και τη Νορβηγία με 66. Η Γαλλία, όπου οι γάμοι των γκέι νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα, είχε βαθμολογία 64 και η Γερμανία 54. Η βαθμολογία της Ελλάδας ήταν 28.

Εκτός της 27μελούς ΕΕ, οι χειρότερες χώρες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι η Ρωσία (7), η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν (αμφότερες 8).

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι ο "πλήρης σεβασμός" των δικαιωμάτων των λεσβιών, των γκέι, των αμφιφυλόφιλων των τρανς και των διαφυλικών προσώπων στην Ευρώπη "παραμένει μια μακροπρόθεσμη προσδοκία μάλλον παρά ένας στόχος που θα επιτευχθεί σ' ένα κοντινό μέλλον", δήλωσε ο Μάρτιν Κ.Ι. Κρίστενσεν, συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της ILGA-Europe. (Πηγή: imerisia.gr)

Εκδηλώσεις στην Αθήνα από την κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας - Colour Youth

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 4.30μμ εγκαινιάζεται στο Θέατρο Βικτώρια η έκθεση αφίσας “Σημείο Αποδοχής” σε συνεργασία με την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ). Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι 11 αφίσες που επελέγησαν από 106 συμμετοχές 68 δημιουργών με θέμα την αποδοχή των LGBTQ ατόμων. Η επιλογή έγινε από την κριτική επιτροπή της ΕΓΕ και τη βοηθητική επιτροπή της Colour Youth. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Απριλίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από 5.30-8.00 μμ.

Την ίδια μέρα στις 8.00 μμ στην Καπνικαρέα θα παρουσιαστεί το Θέατρο των καταπιεσμένων, ένα θεατρικό φόρουμ με θέμα την ομοφοβία και την “αποκάλυψη” των LGBTQ ατόμων στο περιβάλλον τους.

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο Θέατρο Βικτώρια (Μαγνησίας 5 & Γ' Σεπτεμβρίου) θα παρουσιαστούν “Κύκλοι Ιστοριών” με θέμα το “coming out” (αποκάλυψη/αποδοχή/παραδοχή) των αφηγητριών-αφηγητών στον ίδιο τους τον εαυτό, τους γύρω τους και την οικογένειά τους. Έπειτα από την αφήγηση της ιστορίας ακολουθεί συζήτηση σε κάθε κύκλο, ενώ οι κύκλοι “γυρνούν” ώστε να ακουστούν όλες οι ιστορίες των αφηγητών-αφηγητριών και όσων θέλουν να συζητήσουν μαζί τους. Η εκδήλωση έχει facebook event. (Πηγή: enet.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)