to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 10.09.2020

Οικονομία

ΕΕ ενόψει ΔΕΘ: «Έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην υπάρξουν μόνιμες φοροαπαλλαγές και παροχές»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του euro2day.gr, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν ξεκαθάρισε λίγες μέρες πριν τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ πως η Κομισιόν και η ελληνική κυβέρνηση έχουν αποφασίσει από κοινού πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξημένες παροχές.


«Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και έχουμε αποφασίσει από κοινού ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προαναγγελθούν τώρα μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξημένες παροχές, που ενδέχεται να προκαλέσουν μεσοπρόθεσμο πρόβλημα στον ελληνικό προϋπολογισμό», ανέφερε στο Euro2day.gr υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αυτή τη λογική» και «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις».

«Ήμασταν σε επαφή κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Υπάρχει έντονο κλίμα αβεβαιότητας και συνιστούμε σύνεση, ώστε να μπορέσουμε να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις της Covid-19 στην ελληνική οικονομία μετά την τουριστική περίοδο, η οποία, όπως μαθαίνω, ήταν τελικά μια πρόκληση», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι «οποιεσδήποτε ‘προσθέσεις’, που δεν είναι στην ίδια γραμμή που έχουμε συναποφασίσει, θα αποτυπωθούν στην 7η εποπτική αξιολόγηση» η οποία, κατά τον αξιωματούχο, θα δημοσιευθεί τελικά προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να αποτιμά και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

Η απόφαση για μια τέτοια ενέργεια αναμένεται αφού ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χ. Σταϊκούρας «σφυγμομετρήσει» την ατμόσφαιρα στο Eurogroup.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)