to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 25.06.2018

Πολιτική

Έδωσαν το καλοκαίρι για να πετύχουν ρύθμιση του χρέους

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι εκλογές στην Τουρκία, η άτυπη συνάντηση εργασίας της Ε.Ε. για το προσφυγικό, οι σεισμικές δονήσεις σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα πάρουμε άδεια από ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις

«Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. (αναλυτικά)


 

Tην ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών τόνισε ο Αλ. Τσίπρας σε επικοινωνία του με τον Ερντογάν

Κατά τη συνομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς κατηγορητήριο εδώ και 3,5 μήνες, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει αυτό το ζήτημα για τις σχέσεις μας. (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Ευρωπαϊκή πρόκληση και απαιτεί ευρωπαϊκή λύση το προσφυγικό - 4 προτάσεις

O Ελληνας πρωθυπουργός, στη διάρκεια της άτυπης συνάντησης εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει πολυεπίπεδη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, τουλάχιστον από αυτούς που ακόμη επιθυμούν η Ευρώπη να αντιμετωπίζει συλλογικά τα προβλήματά της. (αναλυτικά)

 


Ο Γιάννης της σιωπής...

Εκκωφαντική η σιωπή του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, μετά τη συμφωνία του Eurogroup για έξοδο από τα μνημόνια και ρύθμιση του χρέους. (αναλυτικά)


 

Δ. Παπαδημούλης: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών να επισκεφθεί τον φυλακισμένο προεδρικό υποψήφιο Ντεμιρτάς

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που κρατείται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και είκοσι (20) μήνες. (αναλυτικά)


 

«Τα επιχειρήματα της ΝΔ για το προσφυγικό είναι βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών»

«Δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride

Oι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων, όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride, και τους έσπρωξαν διαδοχικά στη θάλασσα. (αναλυτικά)


 

Σκληρός δίσκος Πατέλη: Ναζισμός, ιεραρχία, τρομοκρατία

Αναδημοσιεύουμε τα βίντεο του σκληρού δίσκου Πατέλη που επιδείχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως αυτά αναρτήθηκαν στον ιστότοπο «OmniaTv». (αναλυτικά)


 

Η ακροδεξιά οργάνωση Κρυπτεία ανέλαβε την ευθύνη για τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα

Η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία» βρίσκεται πίσω από την χθεσινή επίθεση στο υπό κατάληψη κτίριο από αντιεξουσιαστές, του πρώην ΠΙΚΠΑ, στα Άνω Πετράλωνα, με πέτρες και βόμβες μολότοφ. (αναλυτικά)


 

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,525 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο Προϋπολογισμός το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 180 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1,840 δισ ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. (αναλυτικά)


 

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των καναλιών για ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών. (αναλυτικά)


 

Πιέρ Μοσκοβισί: Το τέλος της Οδύσσειας της ελληνικής κρίσης

Με την Οδύσσεια παρομοιάζει ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί τη δεκαετή κρίση της Ελλάδας, όσα και τα χρόνια που χρειάστηκε να γυρίσει στην πατρίδα του ο Οδυσσέας. (αναλυτικά)


 

Moody's: Σε βιώσιμο μονοπάτι μπαίνει το ελληνικό χρέος

Σημαντικό ορόσημο για την ανάκαμψη της Ελλάδας από την κρίση θεωρεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με την απόφαση του Eurogroup. (αναλυτικά)


 

Είκοσι πέντε εκατ. ευρώ από το υπ. Οικονομίας για την αξιοποίηση 12 σημαντικών δημοτικών κτιρίων

Την αποκατάσταση και ανάδειξη 12 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. (αναλυτικά)


 

Β. Αποστόλου: Στην εξαετία 2015-2020 θα εισρεύσουν στον αγροτικό χώρο κοινοτικοί πόροι κοντά στα 20 δισ.

«Πρόγραμμα ύψους 4,7 δις κοινοτικής συμμετοχής, που θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δις ευρώ και μαζί με το ΕΠΑΛΘ ξεπερνάμε τα 6,5 δις. Αν δε προσθέσουμε και τις ενισχύσεις φτάνουμε στα 19 δις δηλαδή την εξαετία 2015 -2020 θα εισρεύσουν στον αγροτικό χώρο κοινοτικοί πόροι κοντά στα 20 δις και μάλιστα χωρίς αντίδωρο» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας με θέμα «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι». (αναλυτικά)


 

Ρέγκλινγκ: Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές

Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. (αναλυτικά)


 

Τρία διατηρητέα βιομηχανικά ακίνητα παραχωρεί στον δήμο Ελευσινας το υπ. Εργασίας

Παράλληλα, ο Δήμος Ελευσίνας θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 2 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ για την αποκατάστασή των ακινήτων. (αναλυτικά)


 

Επίδομα παιδιού: Την Τρίτη η πληρωμή της β' δόσης

Αύριο Τρίτη, 26 Ιουνίου πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)