to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 15.09.2015

Πολιτική

Εδώ καράβια χάνονται... κι ο Στυλιανίδης ζητάει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή!

Την ίδια στιγμή που δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους και μωρά παιδιά, χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ο πρώην υπουργός της ΝΔ επιλέγει να επισημάνει "ότι θα πρέπει στην εθνική επικράτεια να λειτουργούμε ως συντεταγμένο κράτος" και να υπογραμμίσει τις "ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα στα χερσαία βόρεια σύνορα της χώρας" (βλ. φράχτης στον ναρκοθετημένο Έβρο και αδιαφορία για τους πρόσφυγες που πνίγονταν στο Αιγαίο) - Διάκριση μεταξύ "προσφύγων" και "μεταναστών" και δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, οι κεντρικοί άξονες του δεξιού στρουθοκαμηλισμού, όπως εκφράζεται από το στέλεχος της ΝΔ


Την ανάγκη να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση "να δημιουργηθεί επειγόντως η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή" υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος για την εκλογική εκστρατεία της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δύο στις 12", με τους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

Ο κ. Στυλιανίδης άσκησε ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι το τελευταίο επτάμηνο "εξέπεμψε λάθος μηνύματα και δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε".

"Πιστεύω, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια καινούργια πολιτική, στην οποία να συμφωνήσουν τα κόμματα. Θεωρώ ότι, όχι σήμερα, χθες, έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να πάει στην Ευρώπη και να ζητήσει να δημιουργηθεί επειγόντως η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να επωμίζεται το βάρος προστασίας όλων των ευρωπαϊκών συνόρων για λογαριασμό όλων των λαών" σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

"Τώρα που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα και οι Ευρωπαίοι, καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική πρέπει να γίνει μια ευρωπαϊκή πολιτική, δεν μπορεί να είναι μια εθνική πολιτική μόνο ενός κράτους μέλους" επεσήμανε και πρόσθεσε: "Ελπίζω λοιπόν ότι και ο νυν αρμόδιος υπουργός και ο μέλλων αρμόδιος υπουργός, όποιος και να είναι, θα προσαρμοστεί σε μια τέτοια λογική και θα αναδείξει διεθνώς και πανευρωπαϊκά το ζήτημα με αποτελεσματικό τρόπο".

"Η ΝΔ έκανε πάντοτε τη διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, γιατί απλούστατα ο ελληνικός λαός έχει ζήσει την προσφυγιά και καταλαβαίνει τη δυσκολία που έχει κάποιος, ο οποίος έχει χάσει την πατρίδα του και διακυβεύεται η ζωή και η ασφάλειά του και η ασφάλεια των παιδιών του" τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

"Παρόλα αυτά, όμως, πιστεύει ότι θα πρέπει στην εθνική επικράτεια να λειτουργούμε ως συντεταγμένο κράτος" είπε ο κ. Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας τις ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα στα χερσαία βόρεια σύνορα της χώρας.

(πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)