to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 10.12.2012

Πολιτική

«Εδώ και τώρα χρειάζεται αποφασιστικός αγώνας διάρκειας σε όλο τον δημόσιο τομέα»

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στον δημόσιο τομέα


Όταν η κυβέρνηση απολύει με συνοπτικές διαδικασίες…

- Προχτές δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να απολύονται οι (υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα) υπάλληλοι με ένα απλό delete στο μητρώο του apografi.gov.gr. Έτσι προσπαθεί ο «δημοκράτης» κος Μανιτάκης να ξεμπερδέψει μια και καλή με τις αντιστάσεις των εργαζόμενων!

- Ετοιμάζονται πυρετωδώς τα νέα Οργανογράμματα των Υπουργείων, σε αγαστή συνεργασία (λέμε με: υπαγόρευση) με την Task Force και τον ΟΟΣΑ. Από τα στοιχεία που ως τώρα διαφαίνονται, το 30% κόψιμο των δομών έχει ήδη φτάσει στο 65-70% (αυτό ισχύει για το οργανόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, που είναι ήδη έτοιμο!). Ακολουθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, οι αντίστοιχοι υπάλληλοι, για να πιάσουμε το «στόχο» των Μνημονίων για 25.000 επιπλέον απολύσεις το 2013.

- Παλιά και νέα πειθαρχικά βγαίνουν από τα συρτάρια, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των προς απόλυση υπαλλήλων. Το μήνυμα είναι σαφές: το νέο δημόσιο θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κυβερνώντων!

- Πεντακόσιοι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ απολύονται άμεσα σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, ενώ άλλοι οκτακόσιοι περιμένουν ακόμη την πρόσληψή τους… από πριν ακόμη περάσει το πρώτο Μνημόνιο!

- Και για όσους γλιτώσουν από όλα αυτά, έρχονται τα επιμέρους Μνημόνια τήρησης του προϋπολογισμού, επί ποινή… αυτόματης απόλυσης! Οι Δήμοι, τα Πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, οι φορείς που παρεκκλίνουν από την τήρηση του (ελάχιστου) προϋπολογισμού, θα «προσαρμόζονται» αυτόματα, διώχνοντας προσωπικό, σύμφωνα με την προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου –του νέου φαστ τρακ τρόπου νομοθέτησης που εγκαινίασε η κυβέρνηση.

…η ΑΔΕΔΥ απαντά με μια (ακόμη) 24ωρη απεργία!
Για όλα τα παραπάνω, το τελευταίο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (με συμφωνία όλων των παρατάξεων εκτός από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις) αποφάσισε να προκηρύξει μια… 24ωρη απεργία –η οποία τελικά τοποθετήθηκε (με ευθύνη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στις 19 Δεκέμβρη (!)-, καθώς και να στηρίξει γενικά και αόριστα τους χώρους που βρίσκονται σε κινητοποίηση (ψυχικά μάλλον, γιατί δεν αποφασίστηκε κάποια άλλη συγκεκριμένη δράση).
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ, την ώρα που τα σωματεία των ΟΤΑ, των Πανεπιστημίων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και κάποιων Υπουργείων βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή, έχοντας καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να μην φύγουν οι διαπιστωτικές πράξεις, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (όπως και οι περισσότερες Ομοσπονδίες) επιλέγουν ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ. Την ίδια στιγμή, στις συνελεύσεις των σωματείων οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ είτε σπέρνουν την ήττα στους εργαζόμενους, προσπαθώντας να «κλείσουν» τις κινητοποιήσεις, είτε να τους πείσουν ότι «εξαιρούνται». Δυστυχώς, και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΜΕ στους περισσότερους χώρους δουλειάς επίσης συμπεριφέρονται «κατευναστικά», ακριβώς τη στιγμή που θα ‘πρεπε να ξεσηκωθεί όλο το δημόσιο και να κλείσει για να σταματήσουν οι απολύσεις και η εφαρμογή των μέτρων.
Η πρώτη απόλυση θα ανοίξει το δρόμο και σε όλες τις υπόλοιπες. Εδώ και τώρα χρειάζεται αποφασιστικός αγώνας διάρκειας σε όλο τον δημόσιο τομέα, μέσα από τις συνελεύσεις των εργαζόμενων, για έναν πολιτικό παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα γκρεμίσει την κυβέρνηση, θα διώξει την Τρόικα, την ΕΕ και τα Μνημόνια. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ! 

Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να συντονίσουμε τις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων: να πάμε πέρα από τον (ανύπαρκτο) σχεδιασμό των συνδικαλιστικών ηγεσιών που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων ούτε καν αυτή την κρίσιμη στιγμή, κάνοντας την 24ωρη της ΑΔΕΔΥ να ξεπεραστεί από τις ίδιες τις αποφάσεις των συνελεύσεων. Δεν πάμε να «κάνουμε Χριστούγεννα» με τους συναδέλφους μας απολυμένους! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)