to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 18.07.2013

Κοινωνία

Έδιωξαν υπέργηρη πωλήτρια κουλουριών επειδή ήταν από την πρώην ΕΣΣΔ

Η υπέργηρη γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ενωση καθόταν σε ένα πτυσσόμενο καρεκλάκι στο πεζοδρόμιο έξω από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο σύζυγός της με καρκίνο. Σε μία λαμαρίνα μπροστά της πουλούσε κουλούρια για να επιβιώσει.


Ενα πρωί την πλησίασε ένας γεροδεμένος νέος άνδρας από τη διπλανή πιάτσα ταξί. Η ανήμπορη γυναίκα τον είδε να αναποδογυρίζει τη λαμαρίνα με μία κλωτσιά, σκορπώντας τα κουλούρια στο πεζοδρόμιο, και άκουσε την απειλητική φωνή του να της λέει: «Δεν θα πουλάς εδώ κουλούρια. Πάρ” τα και φύγε, μη σε ξαναδώ εδώ. Θα στείλω εγώ έναν Ελληνα να πουλάει κουλούρια». Ο άνδρας επέστρεψε στην πιάτσα, κάθισε στη θέση του οδηγού ενός ταξί, έβαλε μπροστά και απομακρύνθηκε.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλθηκε από τη φοβισμένη γυναίκα, τέθηκε υπόψη του σωματείου ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, αλλά η έρευνα που έγινε δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού κανένας από τους οδηγούς που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη πιάτσα δεν είχε δει κάτι.

Επαγγελματίες οδηγοί της πόλης το αποδίδουν σε εθνικιστές ταξιτζήδες, μέλη της Χρυσής Αυγής, που έχουν διεισδύσει δυναμικά το τελευταίο διάστημα στον κλάδο.

Πρόσφατα, μάλιστα, ίδρυσαν και στη Θεσσαλονίκη τον Λαϊκό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί (ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ.), ύστερα από αυτόν στην Αττική, ο οποίος στις εκλογές του ΣΑΤΑ στις 5 Ιουνίου αναδείχτηκε τρίτη δύναμη, με 13,75% και 3 έδρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, η δύναμη της νεοσυσταθείσας ομάδας σήμερα αριθμεί μερικές δεκάδες μέλη σε σύνολο 3.000 ιδιοκτητών ταξί στη συμπρωτεύουσα, με τα «νήματα» να κινούν 2-3 «σκληροπυρηνικοί», στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Οι εθνικιστές οδηγοί ταξί του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ., όπως ανέφεραν και στην ιδρυτική τους διακήρυξη στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλώνουν πως θα μεταφέρουν δωρεάν αναξιοπαθούντες Ελληνες και θα τροφοδοτούνται με καύσιμα από πρατήρια που απασχολούν αποκλειστικά Ελληνες εργαζομένους. Δεν υπάρχει κάποια οδηγία ή κατεύθυνση που να αναφέρεται στην εθνικότητα των πελατών που θα μεταφέρουν, προφανώς γιατί τα χρήματα έχουν το ίδιο… χρώμα.

Τα μέλη του ΛΑ.Σ.Ι.ΤΑ. προπαγανδίζουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής στους επιβάτες κατά τη διάρκεια της κούρσας, συχνά φορούν ή έχουν σε εμφανή σημεία στις καμπίνες των αυτοκινήτου τους διακριτικά της ακροδεξιάς οργάνωσης ενώ ως μέσο προσέγγισης των πολιτών συμμετέχουν σε αιμοδοσίες ή διανομές τροφίμων και ρουχισμού, φυσικά πάντα από Ελληνες σε Ελληνες.

Πηγή: 1againstracism

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)