to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 09.12.2022

Πολιτική

Edilmac-Ελληνικός Χρυσός: Καταχρηστικές απολύσεις με κυβερνητική ανοχή

Για εμπαιγμό από την κυβέρνηση των 92 απολυμένων της Edilmac και για ακραία υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών κάνουν λόγο οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σωκράτης Φάμελλος και η Κυριακή Μάλαμα - Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επαναπρόσληψη των απολυμένων ζητάνε οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ


(φωτ.: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 92 απολυμένοι της Edilmac και να αφήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λειτουργήσουν», ζητούν σε κοινή δήλωση η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, π Σωκράτης Φάμελλους, τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος και η Κυριακή Μάλαμα, αναπλ. τομεάρχης εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως τονίζουν στη δήλωσή τους, η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους απολυμένους και τις οικογένειές τους υποσχόμενη ότι θα μεσολαβήσει στην Ελληνικός Χρυσός για την επαναπρόσληψη τους.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν, επίσης, λόγο για ακραία υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και ανοχή σε καταχρηστικές απολύσεις σε Edilmac - Ελληνικός Χρυσός.

Όπως αναλυτικά αναφέρει η κοινή δήλωση των τριών τομεαρχών:

«Την ώρα που η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Ενέργειας παραδέχεται την ακραία υποστελέχωση των Τμημάτων Επιθεώρησης Μεταλλείων (έγγραφο απάντησης κοινοβουλευτικού ελέγχου ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/1074689368 με ημερομηνία 9.11.2022), την ώρα που ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Σκρέκας ομολογεί την αδράνειά του στο συγκεκριμένο θέμα επί τρεισήμισι χρόνια (έγγραφο απάντησης κοινοβουλευτικού ελέγχου ΥΠΕΝ/ΥΠΣΥΝ/108159/3221, με ημερομηνία 5.12.2022), την ώρα που ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης απεκδύεται των ευθυνών του για την απουσία ελέγχου ως προς την καταχρηστικότητα των ομαδικών απολύσεων 92 εργολαβικών εργαζόμενων από την Edilmac, η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους απολυμένους και τις οικογένειές τους υποσχόμενη ότι θα μεσολαβήσει στην Ελληνικός Χρυσός για την επαναπρόσληψη τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 92 απολυμένοι της Edilmac και να αφήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λειτουργήσουν.

Ο μόνος δρόμος για την δικαίωση των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και η νομιμότητα και όχι η υποτιθέμενη συμπάθεια των φιλεύσπλαχνων Υπουργών.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)