to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 10.10.2013

Πολιτική

ΕΔΕ στην ΕΥΠ ζητεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Ο κ. Δένδιας πρέπει να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην ΕΥΠ, δήλωσε στον Alpha 98,9 ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με το ζήτημα της απόρρητης έκθεσης της ΕΥΠ για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.


«Μία απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ έγινε φέιγ βολάν. Μπορεί άλλες πληροφορίες για άλλα θέματα, άλλους ανθρώπους ή και για την ασφάλεια της χώρας να έχουν φύγει και κάποιοι να έχουν βγάλει και χαρτζιλίκι», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να διατάξει ΕΔΕ για το αν στην υπηρεσία πληροφοριών υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν τηρούν τον όρκο τους, δήλωσε, τονίζοντας ότι γίνεται μια παρερμηνεία ότι έχει αντιπολιτευτική διάθεση. Είναι θέμα λειτουργίας μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας και του πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιείται, επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι εκτιμά τον κ. Δένδια και το ήθος του για όσα έχει κάνει.

Πριν δύο ημέρες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια είχε θέσει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΥΠ ρωτώντας ειδικότερα πότε ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις μελών της Χ.Α. και εάν αυτό έγινε με την άδεια εισαγγελέα, πώς διασφαλίζεται ότι η παρακολούθηση αφορά μόνο το ποινικό κομμάτι και όχι το πολιτικό, γιατί διαρρέονται σε καθημερινή βάση στοιχεία της ΕΥΠ, εάν έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για τις διαρροές των απόρρητων εκθέσεων στα ΜΜΕ και πώς σχετίζονται πληροφορίες που αφορούν τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα των υπό παρακολούθηση υπόπτων με το μέρος της δικογραφίας που αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την ενημέρωση των πολιτών.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)