to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΕΔΕ; Ε, δεν φτάνει

Τα προκλητικά κρούσματα αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα από άνδρες των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών αποτελούν μείζον πρόβλημα τόσο για την...


Τα προκλητικά κρούσματα αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα από άνδρες των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών αποτελούν μείζον πρόβλημα τόσο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και για την κυβέρνηση, που χρεώνεται στο σύνολό της στάσεις και πρακτικές που η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στο παρελθόν καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο, έχοντας δε δεσμευτεί για πάταξη φαινομένων που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

“Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές εποχές δεν είναι ανεκτές” δήλωνε η Όλγα Γεροβασίλη την περασμένη Παρασκευή αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της Θοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Μια δήλωση που μάλλον δεν έπιασε τόπο, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αστυνομική βία της Παρασκευής είχαμε τον τραυματισμό ακόμη μίας διαδηλώτριας εκπαιδευτικού που υπέστη έγκαυμα από ρίψη βομβίδας κρότου - λάμψης από αστυνομικό των ΜΑΤ.

Την ώρα που στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και την κοινωνία δίνεται μια ιστορική μάχη κατά του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς υστερίας, είναι τουλάχιστον επικίνδυνες τέτοιου είδους επιθέσεις σε εργαζόμενους. Επιθέσεις και κρούσματα αστυνομικής βίας που πλήττουν τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και λειτουργούν υπονομευτικά στην όλη προσπάθεια για έναν προοδευτικό στο σύνολό του μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Επαναλαμβανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας που δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια και καταδικασμένες εν τη γενέσει τους να πέσουν στο κενό ΕΔΕ.

Η πρόσφατη διερεύνηση τυχόν αστυνομικών ευθυνών στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι προφανές ότι έχει ενοχλήσει σφόδρα κάποιους κύκλους στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. που θεωρούν πως “το κράτος είναι αυτοί” και ως εκ τούτου βρίσκονται υπεράνω ελέγχου. Μια ενόχληση που εσχάτως μετατρέπεται σε θυμό κάποιων οργάνων της τάξης, που ξεσπούν στα κεφάλια και στα κορμιά διαδηλωτών στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς την Πολιτεία.

Ένα μήνυμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά εδώ και τώρα, προτού η κατάσταση πάρει άλλες, πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Με ευχολόγια και - για τα μάτια του κόσμου - ΕΔΕ πάντως τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα της αστυνομικής βίας δεν αντιμετωπίζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)