to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 27.01.2021

Πολιτική

«Εάν το θελήσουν»: Κάνει πίσω για το... μάντρωμα των δημοσιογράφων ο Χρυσοχοΐδης

Mε ...έντεκα ερωταπαντήσεις από την ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση παίρνει πίσω, μετά τις καθολικές αντιδράσεις, το σχέδιό της να «μαντρώνει» σε «συγκεκριμένο χώρο» τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ώστε να μην υπάρχουν «ενοχλητικοί» μάρτυρες της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Τώρα αναφέρεται σε «ειδικό χώρο» που οι δημοσιογράφοι -«εάν θελήσουν»- μπορούν να προσέλθουν για προστασία, «πρώτες βοήθειες, ή «διευκόλυνση του έργου τους»


Επανέρχεται, με ανακοίνωση της αστυνομίας, η κυβέρνηση στο ζήτημα του περιορισμού των δημοσιογράφων σε «ειδικό χώρο» κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, και αναγκάζεται, μετά τις αντιδράσεις, να ανασκευάσει πλήρως όσα πομπωδώς εξήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προ ημερών.

Ετσι, σε σχετικό έντυπο με «11 ερωτήσεις απαντήσεις» σχετικά με το «σχέδιο διαχείρισης συναθροίσεων», κάνει στροφή 180 μοιρών λέγοντας πως στον σχετικό χώρο θα προσέρχονται οι δημοσιογράφοι μόνο «αν το θελήσουν», για «προστασία», «πρώτες βοήθειες» ή «διευκόλυνση του έργου τους».

Τι αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα

Η ΕΛΑΣ θέτει, συγκεκριμένα, ως «ερώτημα»: «Αναφέρεται στο σχέδιο συγκεκριμένος χώρος για τους δημοσιογράφους, χώρο που θα ορίζει η ΕΛ.ΑΣ. Πως γίνεται να καλύψουν πλήρως ένα ρεπορτάζ μίας συνάθροισης εάν έχουν περιορισμό στις κινήσεις τους;»

Και απαντά (δίνοντας και λίγα μαθήματα... δημοκρατίας): «Οι δημοσιογράφοι πάνε όπου θέλουν και καλύπτουν όπως θέλουν κάθε συνάθροιση. Αυτό στη δημοκρατία μας δεν μπορεί κανένα σχέδιο ή ακόμη και νόμος να το αλλάξει. Πρόκειται προφανώς για κάτι διαφορετικό. Εισάγονται δυο καλές πρακτικές. Η Αστυνομία θα διαθέτει έναν ειδικό χώρο ώστε, σε περίπτωση επεισοδίων ή τραυματισμού τους, οι δημοσιογράφοι -εάν θελήσουν- να μπορούν να προσέλθουν για προστασία και πρώτες βοήθειες.

Επίσης η Αστυνομία θα ορίζει αστυνομικό – σύνδεσμο ώστε να μπορούν οι δημοσιογράφοι -εάν το θελήσουν- κατά την διεξαγωγή μιας συνάθροισης, να αποταθούν για την διευκόλυνση του έργου τους ή για την προστασία τους».

Δείτε ολόκληρο το σχετικό έντυπο (που αυτή τη φορά δεν έχει... σκιτσάκια):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)