to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 03.12.2019

Κοινωνία

EAK: Να βάλουμε φρένο στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τον εργοδοτικό τσαμπουκά

H Evωτική Αγωνιστική Κίνηση εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα κρούσματα παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και τα κυβερνητικά σχέδια για περιορισμό του δικαιώματος στη διαδήλωση και καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία «κρύβεται πίσω από το ακανθώδες ζήτημα της προσωρινότητας που έχει η Διοίκησή της»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (3/12/19):

"ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, χέρι-χέρι με τους εργοδότες υπό την καθοδήγηση του ΣΕΒ που άλλωστε συμμετέχει ο ίδιος μέσα στην κυβέρνηση, καθημερινά σχεδόν εκπέμπει το σήμα μιας εντεινόμενης αυταρχικής συμπεριφοράς  και της σφοδρής της επιθυμίας να προχωρήσουν στο δραστικό  περιορισμό  των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν άμεσα και γρήγορα με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις,  τη συνδικαλιστική δράση των σωματείων και γενικότερα με κάθε κοινωνική και εργατική αντίσταση που ξεδιπλώνεται ενάντια στα αυταρχικά, νεοφιλελεύθερα σχέδια τους, για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη»,  έχοντας ορίσει τον «σοσιαλιστή» Υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Δ. Χρυσοχοϊδη ως τον «στρατηγό» που θα υλοποιήσει την πολιτική του κοινωνικού νεκροταφείου.

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν και τα κρούσματα παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας, που συμβαδίζουν και ταυτίζονται με το γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργεί συστηματικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τη μια πλευρά είναι ο Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, ο οποίος προετοιμάζει νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα απαγορεύει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το πρόσχημα θα είναι η  δήθεν ελεγχόμενη διεξαγωγή  διαδηλώσεων που θα γίνονται –σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο- μεταξύ πεζοδρομίου και μιας μικρής λωρίδας δρόμου!!. Θα καθορίζει ακόμα  και το πόση ώρα θα διαρκεί η διαδήλωση!! Όπως ήταν φυσικό, εργοδότες και καταστηματάρχες έσπευσαν να δηλώσουν αμέσως την «ευγνωμοσύνη» τους.

Από την άλλη πλευρά είναι ο εργοδοτικός τσαμπουκάς, ο οποίος βρήκε την έκφρασή του προχθές στα ΕΛΠΕ, όπου με εντολή του διορισμένου από την Κυβέρνηση Διευθ. Συμβούλου, απαγόρευσε την είσοδο του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων ΕΛΠΕ (ΣΕΕΠ-ΦΧ) στους χώρους εργασίας! Τα ίδια και στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου η Διοίκησή της έχει δώσει στους Διευθυντές των Καταστημάτων και το ρόλο του ….. «χωροφύλακα», ώστε να αποκρούουν  τις «ανεπιθύμητες επισκέψεις» των εκλεγμένων συνδικαλιστών – εκπροσώπων των εργαζομένων.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην άμεση σκλήρυνση  του δόγματος «νόμος και τάξη» της Κυβέρνησης ΝΔ. Ένα δόγμα αποκρουστικό, αυταρχικό και επικίνδυνο όπως έδειξε και η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές που περιορίζουν και στραγγαλίζουν θεμελιώδη δημοκρατικά κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, τα συνδικάτα πρέπει να σηκώσουν το γάντι και να αντιπαλέψουν τις προσπάθειες επιβολής του κοινωνικού νεκροταφείου που θέλει να επιβάλλει η αντιδημοκρατική Κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ δεν πρέπει να «κρύβεται» πίσω από το ακανθώδες ζήτημα της προσωρινότητας που έχει η Διοίκησή της και να αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης και συντονισμού της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στο αυταρχικό μετεμφυλιακό κράτος της δεκαετίας του ’50,  που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)