to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 02.11.2022

Κοινωνία

ΕΑΕΚ, ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Όλοι μαζί στη Γενική Πανεργατική Απεργία!

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στον Δημόσιο τομέα και το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ στον ιδιωτικό τομέα καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Πανεργατική Απεργία (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη


Aναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων δεν μπορεί, να ανταποκριθεί στις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ενέργειας. Από τη μία, οι χαμηλοί μισθοί των εργαζομένων και από την άλλη μεριά, η ακρίβεια Μητσοτάκη γονατίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Στον Δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και 3,5 χρόνια, όχι μόνο δε συζητά καμία αύξηση στους μισθούς των εργαζόμενων, αλλά σε κάθε ευκαιρία στοχοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες και το προσωπικό με στόχο την ιδιωτικοποίηση Δημόσιων φορέων και οργανισμών. Παράλληλα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται αμείωτος ο “χορός” των δισεκατομμυρίων με απευθείας ανάθεση στο σύμπλεγμα “κολλητών” συγγενών και στελεχών της ΝΔ, σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου

Στον ιδιωτικό τομέα η γενίκευση της ελαστικής εργασίας τα ωράρια λάστιχο, οι απλήρωτες υπερωρίες,, οι αυθαίρετες απολύσεις, η  ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αποτελούν τη νέα νομοθετημένη κανονικότητα.  Με τις  συλλογικές συμβάσεις  ασφυκτικά περιορισμένες, οι όποιες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό   υπερκαλύπτονται από τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των μισθωτών συνεχώς να μειώνεται. Σε συνδυασμό με την  υποβάθμιση και υποστελέχωση του ΣΕΠΕ και την γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία, έχει δημιουργηθεί μια ζοφερή κατάσταση όχι μόνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει πλέον ρουτίνα με τους εργαζόμενους σε ελαστικές μορφές εργασίας να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα και η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί προκλητικά, αλλά  ψηφίζει νόμο που επιτρέπει σε εργαζόμενους χωρίς πιστοποίηση να οδηγούν κλαρκ!

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση των συμφερόντων και των ολίγων, εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, υποκλοπές σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, λίστα Πέτσα για επιβολή μονοφωνίας στα ΜΜΕ, φαινόμενα Πάτση που πλούτιζε αγοράζοντας «κόκκινα δάνεια», αυταρχισμός και βία σε απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων, απολύσεις υγειονομικών .

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους Μισθούς μας!

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στον Δημόσιο τομέα και το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ στον ιδιωτικό τομέα καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Πανεργατική Απεργία (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη.

Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι και όλες στην Απεργία και στα συλλαλητήρια !

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)