to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:07 | 10.10.2014

Πολιτική

Ε. Τσακαλώτος στη Βουλή: «Σηκώνουμε το γάντι κύριε Βορίδη» (βίντεο)

Στη μονοκαλλιέργεια της Αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει τον πλουραλισμό, με συνδυασμό δημόσιων επενδύσεων, κοινωνικής οικονομίας, τραπεζών ειδικού σκοπού και συμμετοχή του κόσμου της Εργασίας


O Ε. Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, σημείωσε ότι για πρώτη φορά άκουσε τον κ. Βορίδη χωρίς αυτοπεποίθηση. «Δεν μας είπε το μέλλον της κυβέρνησής του αλλά κατέκρινε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε. Επισήμανε την αμφισημία των κυβερνητικών στελεχών, καθώς από τη μία κάποιοι (Μητσοτάκης, Χαρδούβελης) πιστεύουν στην ορθότητα των πολιτικών λιτότητας και από την άλλη, υπάρχει η εκδοχή (Βενιζέλος, Λοβέρδος) που λέει ότι πρέπει να εφαρμόσουμε λιγότερο σκληρή πολιτική καθώς αναγκαστήκαμε από τους δανειστές να μπούμε στα μνημόνια. Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η στρατηγική του μνημονίου δεν δίνει τίποτα στην εργατική τάξη ή τα μεσαία στρώματα και γι' αυτό απορρίπτεται και στην Ευρώπη.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που μπορεί να απευθυνθεί σε ένα νέο κοινωνικό μπλοκ που καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πριν το 2010 αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα αριστερών μεταρρυθμίσεων. Το πρόγραμμα αρχίζει με την ανθρωπιστή κρίση γιατί αυτές είναι οι αξίες της Αριστεράς, οι ανάγκες των πολλών είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος», σημείωσε ο Ε. Τσακαλώτος επαναλαμβάνοντας τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως επισήμανε, οι δημόσιες επενδύσεις είναι πρόταση ακόμα και του ΔΝΤ. Σηκώνουμε το γάντι του κ. Βορίδη που λέει ότι από τη μία είναι οι Αγορές και από την άλλη το Κράτος: «Λέμε ότι στη μονοκαλλιέργεια της Αγοράς και της επιχειρηματικότητας, εμείς είμαστε πλουραλιστές, θέλουμε και δημόσιες επενδύσεις και μοντέλα κοινωνικής οικονομίας και συμμετοχή της συλλογικότητας της εργασίας». «Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Βορίδη που απευθύνεται μόνο στους "καλούς Έλληνες" όπως είπε, απευθυνόμαστε στον κόσμο της Εργασίας και όχι μόνο, γιατί ο σοσιαλισμός είναι ένα οικουμενικό εγχείρημα, όπως είπε ο Ε. Χομπσμπάουμ, συμπλήρωσε ο Ε. Τσακαλώτος. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)