to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 24.10.2019

πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ε. Λαμπαδάς (Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ): Οι φοιτητές αντιδρούν στις αντιεκπαιδευτικές διατάξεις του «αναπτυξιακού» (ηχητικό)

Για το κλίμα που επικρατεί στα ΑΕΙ και τις αποφάσεις των σχολών καθώς βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα κινηματικών διεργασιών, γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων μίλησε Στο Κόκκινο ο Ευθύμης Λαμπαδάς, που είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Λαμπαδάς για τη συμμετοχή των φοιτητών στο σημερινό συλλαλητήριο και κατάσταση θυμίζει 2013-2014 και αυτή την εβδομάδα μόνο στην Αθήνα υπολογίζεται ότι στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν περίπου 15.000 φοιτητές.

Στόχος των κινητοποιήσεων σύμφωνα με τον κ. Λαμπαδά είναι να μπλοκάρουν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα καθώς πέραν των αντεργατικών διατάξεων (διαλύει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίες, επιτίθεται στους ΟΤΑ) περιέχει διατάξεις για την Παιδεία και την Έρευνα.

Επανέρχεται πάλι το καθεστώς ασυδοσίας στα μεταπτυχιακά τόνισε ο κ. Λαμπαδάς καθώς τα τμήματα θα αποφασίζουν και για τη χρηματοδότηση και δεν θα υπάρχει έλεγχος από το Υπουργείο Παιδείας και αυτό σημαίνει ότι τα δίδακτρα θα αυξηθούν.

Το δεύτερο σημείο είναι η ισοτίμηση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων (εσωτερικού και εξωτερικού) και κατ’ επέκταση αναγνωρίζονται και τα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους αυτών «και αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη αδικία στις πλάτες τις δικές μας που σπουδάζουμε έξι και επτά και οκτώ χρόνια» σημείωσε ο κ. Λαμπαδάς.

Το τρίτο ζήτημα είναι κατάργηση ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, που είχε θεσπιστεί με τον νόμο Γαβρόγλου πέρυσι σημείωσε ο κ. Λαμπαδάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)