to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 06.12.2019

Πολιτική

Έ. Αχτσιόγλου: Το περικομμένο μέρισμα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών της κυβέρνησης (βίντεο)

«Η ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια που δινόταν μέρισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για “ψίχουλα” και για “εξαγορά ψήφων”. Σήμερα δίνει ένα πάρα πολύ περικομμένο μέρισμα και 6 στα 7 νοικοκυριά που το πήραν πέρυσι φέτος δεν θα το πάρουν», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στον τ/σ “OPEN”.


Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου, «την καλύτερη επίδοση των δημοσιονομικών την αξιοποιεί για μία ραγδαία μείωση φορολογίας κερδών επιχειρήσεων και κάνει λογιστικά τεχνάσματα για τον προϋπολογισμό του 2020, επειδή υπάρχει τρύπα σε αυτόν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο ενίσχυσης των νοικοκυριών». Η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «τα μέτρα του Μαΐου που ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε είναι μόνιμα μέτρα, η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, στην εστίαση και στα τρόφιμα και η μόνιμη 13η σύνταξη, πλήρης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για ψηλότερες συντάξεις. Αυτά δεν σχετίζονται με το μέρισμα, η ΝΔ σκοπίμως κάνει αυτή τη σύγχυση διότι σκοπεύει να καταργήσει τη13η σύνταξη και να τη συνδέσει με ένα μέρισμα το οποίο μπορεί να δίνεται αν και εφόσον θα υπάρχει υπερπλεόνασμα».

Επισήμανε ακόμη ότι «αυτό που συμβαίνει με το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι ελάφρυνση της μεσαίας τάξης αλλά το ακριβώς αντίθετο. Είναι η αποδόμηση του βασικού συνθήματος της ΝΔ. Αξιοποιείται το δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί η φορολογία κερδών επιχειρήσεων, που αφορά ένα 2% των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες έχουν σημαντικά κέρδη και δεν αφορά τη συντριπτική πλειονότητά τους που δεν εμφανίζουν κέρδη ή δεν εμφανίζουν σημαντικά κέρδη. Την ίδια στιγμή έχουμε επιβάρυνση της μεσαίας τάξης με τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και με τις αυξήσεις στις εισφορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος είναι τέτοια που στη συντριπτική πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων θα αποφέρει ελάφρυνση της τάξης των 17 ευρώ».

Η Έ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «υπάρχει αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας» και «μέχρι στιγμής η κυβέρνηση κράτησε στο ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία μία πολιτική κατευνασμού η οποία είναι λάθος και αναποτελεσματική» .Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, πρόσθεσε, «καλώς έγινε γιατί πρέπει να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. Όμως είδαμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος έκανε κάποιες επιεικώς ατυχείς τοποθετήσεις, διότι κατέληξε να λέει ότι αν υπάρχει καλή διάθεση θα λυθούν τα προβλήματα, την ώρα που εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο». Στην πρώτη συνάντησή του με τον Ερντογάν «ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ στην αντίστοιχη συνάντηση του κ. Τσίπρα είχαν τεθεί πάρα πολύ καθαρά αυτά τα ζητήματα», υπενθύμισε, υπογραμμίζοντας για την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ουδέποτε στο παρελθόν είχε αποφασίσει η ΕΕ κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και αυτό αποδεικνύει ότι αν έχεις μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, ενεργητική σε όλα τα επίπεδα μπορείς να κερδίσεις πράγματα».

Όσο για το τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι πρέπει να πιέσει οι αποφάσεις κυρώσεων της ΕΕ προς την Τουρκία να υλοποιηθούν και να επεκταθούν και κατά προσώπων ή εταιρειών που τυχόν θα συμμετάσχουν σε αντίστοιχες παραβιάσεις στη βάση της ανυπόστατης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης.Νασυγκληθείη σύνοδος των χωρών του Νότου. Να υπάρχει μία πιο πιεστική επικοινωνία με τις ΗΠΑ ώστε να έχουν πιο δυναμική στάση απέναντι στην Τουρκία. Να συμμετάσχει η Ελλάδα στη διεθνή σύσκεψη για το Λιβυκό.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)