to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 05.11.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ε. Αχτσιόγλου: Ο Κ. Τασούλας να ενεργήσει έστω και την τελευταία στιγμή με τον θεσμικό του ρόλο (βίντεο)

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μην ενεργήσει ως μέλος της ΝΔ αλλά με τον θεσμικό του ρόλο


«Οι Δ. Τζανακόπουλος – Π. Πολάκης θα πάνε κανονικά στην Προανακριτική Επιτροπή όπως είναι νόμιμο και συνταγματικό να κάνουν. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Βουλής έστω και τελευταία στιγμή να μην ενεργήσει ως μέλος της ΝΔ αλλά με τον θεσμικό του ρόλο» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1 ανέφερε ότι με την εξαίρεση των δύο πρώην υπουργών έχει ακολουθηθεί μία διαδικασία που είναι εντελώς εξωθεσμική και παρασυνταγματική. «Είναι μία παράνομη πρακτική. Αν η πλειοψηφία καθόριζε τα μέλη μιας διακομματικής επιτροπής αυτό θα ήταν καθαρή παραβίαση της δημοκρατικής αρχής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το προσφυγικό, η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ΝΔ υφίσταται αυτά που η ίδια καλλιέργησε. «Όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αναλάβει την διακυβέρνηση επένδυσε πάρα πολύ κομματικά και πολιτικά για ψηφοθηρικούς λόγους σε μία ακραία ρητορική για το προσφυγικό. Έλεγε ότι όλο το προσφυγικό προέκυψε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες. Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, επένδυσε πάρα πολύ έντονα στις ακροδεξιές φωνές, καλύπτοντάς τις» υπογράμμισε.

Η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε ότι δυστυχώς οι ακραίες φωνές δεν είναι μεμονωμένες. «Προχθές άκουσα τον κ. Βορίδη να μιλά πάλι για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες, δέχτηκε τους πρόσφυγες και δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα.  Τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι “θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις συνθήκες στη χώρα όσο το δυνατόν πιο άσχημες γίνεται για να φύγουν”.  Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όσο περισσότερες περιφρουρήσεις θα έχουμε στο Αιγαίο τόσο περισσότερα θα είναι τα ατυχήματα» ανέφερε.

«Έχουμε μία στάση που καλλιέργησε, κάλυψε ακροδεξιά ρητορική. Δεν είναι άμοιρες πολιτικών ευθυνών αυτές οι εικόνες που βλέπουμε» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)