to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 13.11.2020

Πολιτική

Ε. Αχτσιόγλου- Α. Μιχαηλίδης: Ανάγκη άμεσης στήριξης από την κυβέρνηση των σεισμόπληκτων της Σάμου

Κοινή δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής, Ανδρέα Μιχαηλίδη


Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο τομεάρχες παρεμβαίνουν υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων της Σάμου, κάνοντας λόγο για πρόδηλα ελλειμματική μέχρι τώρα ανταπόκριση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«O πρόσφατος σεισμός που έπληξε κύρια το νησί της Σάμου είχε δυσμενέστατες συνέπειες για τους κατοίκους του νησιού. Προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και λοιπά κτίρια, συνέπειες οι οποίες επιδεινώνονται εκθετικά από το εν εξελίξει έξαρση της πανδημίας και την επιβολή περιοριστικών μέτρων. Σημειώνεται ότι πολλά κτίρια εκκενώθηκαν με απόφαση των τοπικών Δήμων και ότι περίπου 400 κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, καθώς 2.100 κτίρια έχουν κριθεί ως σήμερα προσωρινά ακατάλληλα.

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση της κυβέρνησης στις πολλαπλές και επείγουσες ανάγκες της πληγείσας τοπικής κοινωνίας είναι πρόδηλα ελλειμματική. Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στις 9/11/20 είναι σαφώς ανεπαρκή, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν απαντούν στις άμεσες, επείγουσες βιοτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες.

Θεωρούμε απόλυτη ανάγκη την επιτάχυνση των διαδικασιών άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων. Παράλληλα, η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει άμεσα μια πρόσθετη, εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους σεισμόπληκτους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν με στοιχειώδη επάρκεια στις επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες τους.

Για την ανάδειξη των ζητημάτων αυτών, κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή  προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)