to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 06.11.2019

Πολιτική

Έ. Αχτσιόγλου για ΚΕΘΕΑ: Ό,τι δεν ελέγχει η κυβέρνηση το καταργεί (βίντεο)

Στην ομιλία της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται η σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχαμε μία ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο ενός οργανισμού ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του»


«Αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση είναι το ίδιο το μοντέλο της οργάνωσης και του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, που δεν μπορεί να ελεγχθεί από ένα αυταρχικό κράτος. Μία κυβέρνηση που θέλει να ελέγξει απόλυτα όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται η σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχαμε μία ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο ενός οργανισμού ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του. Είναι όμως πολύ γνωστός, με θετικό τρόπο, ακριβώς και για τον τρόπο λειτουργίας του. Για το μοντέλο του αυτοδιοίκητου στο οποίο συμμετέχουν και μέλη των οικογενειών των θεραπευόμενων».

Για τη στάση και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης επισήμανε ότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη των βουλευτών» και χαρακτήρισε εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δηλώνουν πως ενοχλήθηκαν επειδή «φαινόταν ότι τη διοίκηση θα αναλάμβανε η κ. Ξένη Δημητρίου» και «έκαναν αυτή την ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ».

Αναφερόμενη στα μέτρα για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την χρεοκοπία της «ThomasCook», τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «είναι μέτρα αποσπασματικά, σε έναν ωκεανό διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που η κυβέρνηση εμπνεύστηκε και νομοθέτησε πριν λίγο καιρό. Είναι μέτρα ανεπαρκή, έρχονται με εξαιρετική καθυστέρηση και η ενεργοποίησή τους παραπέμπεται εκ νέου σε μελλοντική υπουργική απόφαση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)