to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 16.02.2020

Πολιτική

Έ. Αχτσιόγλου για ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αν αυτό είναι κοινωνική ευαισθησία, προτιμούμε την αδιαφορία

«Με νεότερο επικοινωνιακό του χτύπημα ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει έντονα κοινωνικό ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους»


Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

Με νεότερο επικοινωνιακό του χτύπημα ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει έντονα κοινωνικό ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους.

Έκανε, δε, ένα βήμα ακόμη στην επικοινωνιακή του τακτική λανσάροντας ως νέες κοινωνικές ρυθμίσεις αυτές που ο ίδιος κατήργησε και μετά την κατακραυγή επαναφέρει σε ισχύ.

Όπως τις  μειωμένες εισφορές στις εργαζόμενες μητέρες που κατήργησε και μετά την αποκάλυψη της απαράδεκτης ενέργειας και την κατακραυγή δηλώνει ότι θα επαναφέρει.

Αλλά και  το ευνοϊκό καθεστώς για ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας που επίσης ο ίδιος κατήργησε στο προσχέδιο του ασφαλιστικού και μετά τις αντιδράσεις δηλώνει ότι αυτό διατηρείται.

Αν η στάση αυτή δεν συνιστούσε εμπαιγμό για την κοινωνία, θα ήταν κωμική.


Οι δηλώσεις Βρούτση

Τις 19 θετικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, προυσίασε ο Γιάννης Βρούτσης, ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αύριο, Δευτέρα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε αυτές τις διατάξεις ως “θετικές” και με “έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο”.

«Τη Δευτέρα, κατατίθεται στη Βουλή η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που, για πρώτη φορά, θα συνοδεύεται από δύο επιστημονικές και απόλυτα τεκμηριωμένες μελέτες» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι η πρώτη αφορά την αναλογιστική μελέτη, η οποία θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων, μέχρι τότε. Επιπλέον, όπως σημειώνει, η ασφαλιστική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει εκπονήσει ειδική επιστημονική μελέτη επάρκειας των συντάξεων, που συνοδεύει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, ο ασφαλιστικός νόμος στηρίζεται στην απλότητα, την ευελιξία και την ελευθερία. «Αφήνει στο παρελθόν το νόμο Κατρούγκαλου και δημιουργεί ένα ελκυστικό, ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και για ειδικές αναπηρίες» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι καμία σύνταξη δεν μειώνεται. Αντίθετα, όπως διευκρινίζει, μέρος των σημερινών συνταξιούχων θα δουν μόνο αυξήσεις.

«Οι πιο ευνοημένοι, όμως, είναι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, καθώς όλοι θα δουν αύξηση των συντάξεών τους, εφόσον συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου» υποστηρίζει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)