to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 24.06.2022

Πολιτική

Ε. Αγαθοπούλου - Ν. Γκαρά: Η ΕΡΤ και η Κυβέρνηση μας εκπλήσσουν αρνητικά για ακόμη μια φορά

Η Δημόσια Τηλεόραση δεν μπορεί να μην υπηρετεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.


Δήλωση της αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, και της αν. Τομεάρχισσας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Αναστασίας Γκαρά, για τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, σε εκπομπή της ΕΡΤ

Μετά τον διεθνή περίγελο της ΕΡΤ να κάνει ρεπορτάζ για το πώς να κλέψουμε βενζίνη από τα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων, έρχεται η εκπομπή "Συνεπιμέλεια και Γονική Αποξένωση" την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ. Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, στις 27/06/22 σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης και με συντονίστρια της συζήτησης τη δημοσιογράφο κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου, θα συζητηθεί "η εμπειρία ενός γονέα που του στερούν το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια". Καταρχάς, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Τσιάρας, όντας γιατρός ο ίδιος,  συμφώνησε(;) να βρίσκεται σε μια εκπομπή  που θέμα της και τίτλο έχει ένα αντιεπιστημονικό ψευδοσύνδρομο, αυτό της γονικής αποξένωσης, το οποίο η επιστημονική κοινότητα αρνείται, τα ευρωπαϊκά δικαστήρια αρνούνται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επίσης. Προφανώς δεν τον αρνείται η ΕΡΤ, δεν τον αρνείται ο Υπουργός και οι συνομιλητές/τριες στην εν λόγω εκπομπή και αυτό αρκεί. Το ερώτημα είναι:


Ποιος/οι αποφάσισαν τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης, με αυτή τη σύνθεση του πάνελ και μάλιστα για ένα θέμα που δίχασε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ψήφισης του εν λόγω νόμου στη βουλή και συνεχίζει να διχάζει; Ο Υπουργός απλά δέχτηκε να συμμετέχει σε μια τέτοια συζήτηση ή μήπως είναι από τους διοργανωτές; Η κ. Παρασκευοπούλου συμμετέχει εν γνώση της σε μια εκπομπή που έχει τίτλο μια ψευδοθεωρία και κατευθυνόμενο περιεχόμενο;


Για ένα νόμο που έχει ήδη δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, τα οποία μεταφράζονται σε οικογενειακά δράματα σε βάρος κυρίως των παιδιών, θα έπρεπε όλοι και όλες να είναι πιο προσεκτικοί όταν τοποθετούνται. Αντιστοίχως, ο ρόλος της ΕΡΤ δεν μπορεί να είναι η μονοσήμαντη παρουσίαση ενός νόμου που έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία. Η Δημόσια Τηλεόραση δεν μπορεί να μην υπηρετεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Η κυβέρνηση και η ΕΡΤ είναι διεθνώς έκθετες για τον τρόπο που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα. Απαιτούμε μια απάντηση από την Δημόσια Τηλεόραση για το ποιοι και γιατί ζήτησαν τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής.

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)