to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 02.02.2023

Πολιτική

Ε. Αγαθοπούλου: Απέχουμε έτη φωτός από την εφαρμογή της Σύμβασης 190

«Από την κύρωση της Σύμβασης 190 μέχρι την εφαρμογή της και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην Πολιτεία απέχουμε έτη φωτός», δήλωσε στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής η βουλεύτρια και αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για ζητήματα ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Χάσμα πραγματικότητας μεταξύ της κοινωνίας και της Κυβέρνησης διαπίστωσε η βουλεύτρια Κιλκίς και αναπλ. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για ζητήματα ισότητας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής με θέμα τον σεξισμό στην εργασία. Τα στοιχεία που εξέθεσαν οι φορείς που συμμετείχαν, καθώς και τα ερευνητικά δεδομένα που παρουσίασε η βουλεύτρια, απέχουν μακράν από την θετική εικόνα που η Κυβέρνηση επιμένει να παρουσιάζει ισχυριζόμενη ότι βαίνουν όλα καλώς.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκαν επίσης, τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να δημιουργηθεί εκείνη η εργασιακή κουλτούρα, που λειτουργεί από τη μια αποτρεπτικά ως προς την εκδήλωση σεξιστικών, παραβιαστικών συμπεριφορών και από την άλλη ενισχύει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς τους θεσμούς, σε περίπτωση καταγγελιών για σεξιστική, παρενοχλητική συμπεριφορά.

«Η συζήτηση για τον σεξισμό στην εργασία συνδέεται με τον τρόπο που οι κοινωνίες έχουν συγκροτηθεί με βάση την έμφυλη διάκριση σε βάρος των γυναικών και διεξάγεται σε συνθήκες πλήρους εργασιακής απορρύθμισης, υποεκπροσώπησης των γυναικών και διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών και των εργασιακών σχέσεων», επεσήμανε η κ. Αγαθοπούλου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη για οριζόντιες πολιτικές με αιχμή την πρόληψη, καθώς και τον σημαίνοντα ρόλο της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ.

Κλείνοντας την παρέμβασή της η βουλεύτρια, έθεσε μια σειρά ερωτημάτων προς την Υπουργό κ. Συρεγγέλα, ως προς τον τρόπο που η Κυβέρνηση προωθεί πολιτικές ισότητας και αν υπάρχουν μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα από την άσκησή τους, δεδομένου ότι «είμαστε από τις χώρες που έχουμε κυρώσει τη σύμβαση για την εξάλειψη της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας, αλλά από την κύρωση μέχρι την εφαρμογή και μέχρι την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους για να επωφεληθούν του νόμου, υπάρχει απόσταση σε έτη φωτός», τόνισε, παραθέτοντας και μια σειρά από στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)